Tue, Jun. 15th, 2004, 01:00 pm
par e-pastiem

New York Times raksta, ka no šodienas Yahoo! bezmaksas e-pasta lietotājiem būs pieejami 100 MB "par brīvu", lai neatpaliktu no Google piedāvātā Gmail (1 GB, bet pakalpojums tikai "uz ielūgumiem").

Diemžēl nekur iekš Yahoo! Mail neatradu apstiprinājumu, ka tas tiešām ir no šodienas, kā stāsta NY Times. Yahoo! News gan šo to stāsta,
"Beginning Tuesday, all of Yahoo's free e-mail accounts will be upgraded to 100 megabytes, a move spurred by Google's plans to offer 1,000 megabytes of free storage through its Gmail service, which has remained in a test phase since early April." ) [Yahoo! News, AP ziņa]

Vēl arī šī Reuters ziņa.
Varbūt izskaidrojums būtu tāds, ka Amerikā otrdiena (precīzāk, otrdienas darbdiena) vēl nav sākusies.

Par šo ziņu tā satraucos ;) jo manu bezgala ērto augstskolas adresi drīz slēgs, savukārt ~1/2-gadu izmantotā Navigator adrese mani īsti neapmierina, jo vairs neatceros paroli un atgādināšana nav iespējama. Vēl varētu migrēt uz inbox.lv, bet arī pret to pakalpojumu man ir neizskaidrojama skepse. Yahoo adresi es pasīvi izmantoju jau vairākus gadus un šis uzlabojums būtu šausmīgi patīkams. Galu galā šīs nedēļas laikā jāpaziņo jaunā adrese darba devējiem un ilgi vilcināties nevar.

Pasērčojot Latvijas webu, atradās diezgan visaptverošs saraksts ar Latvijas bezmaksas e-pasta pakalpojumu sniedzējiem - http://lam.good.lv/mail.htm, bet arī tur nekas baigi vilinošs (un nopietns) nerādās. Varbūt vienīgi cc.lv, bet arī tie nepiedāvā paroles atgādināšanu.

Ak jā, veicu arī vairākkārtēju testu - sūtīju uz savu yahoo meila adresi nepilnu 3 MB pielikumu. Pastkastes apjomu sasniedzu 5,5 MB, bet nākamie meili nāk atpakaļ ar kļūdas paziņojumu. :/

Maksas e-pastam šobrīd nav naudas :( Droši vien pēc kāda laika jebkurā gadījumā pāriešu uz maksas e-pastu, bet negribas tā mētāties ar pastāvīgo adresi.

Google News jaunākās ziņas par šo Yahoo piedāvājumu:
http://news.google.com/news?q=yahoo+gmail&num=50&ie=UTF-8&oe=utf-8&scoring=d



Tālākā notikumu attīstība:

"Temporary problem accessing your mailbox.

We recommend clicking the "Refresh" or "Reload" button on your browser's toolbar. If this doesn't correct the problem, re-login to your account. If the problem persists, click here to send us a report.

We sincerely apologize for the inconvenience and thank you for your patience.
"

Vēl dažas sekundes vēlāk:

Thanks for being a loyal Yahoo! Mail user. To ensure that Yahoo! Mail continues to be the easiest, most enjoyable way for you to stay in touch, we've made several great improvements to your service! In addition to all the features you currently enjoy, we've made these upgrades:
Streamlined interface
Makes using your mail even easier
100MB of email storage
Keep more of the things that are important to you – without worrying about bumping up against your storage limit.
Message size up to 10MB
Send monster-sized files – photos, presentations, whatever!
So thanks again for choosing Yahoo! Mail to keep in touch, and we hope you enjoy the additional services now at your fingertips. For more information, please visit our Help page.


Tagad vienīgi atliek skeptiski apsvērt, cik ērti ir sūtīt un saņemt pielikumus bez POP3 pieejas. Pozitīvi ir tas, ka Yahoo! Messenger ziņo par jaunajiem meiliem, tā nebūtu problēma

Tue, Jun. 15th, 2004, 01:10 pm
[info]udensroze: par yahoo

ir gan no sodienas
man jau ir!!!!

un var sanemt messagu kas ir 10 mb


iedmoajies soku
kas atveeru savu pastkastiiti

parnema divainas nu loti divainas sajuutas

Tue, Jun. 15th, 2004, 01:13 pm
[info]pzrk: aaaaaaa

es arī gribu!!!

*izmisumā raud un sit galvu pret klaviatūru*

*ies tūlīt paskatīties vēlreiz*

Tue, Jun. 15th, 2004, 02:01 pm
[info]udensroze: Re: aaaaaaa

nju ir?
:P

es i nevaru saprast ko tagad ar to visu iesaakt:)

Tue, Jun. 15th, 2004, 02:07 pm
[info]pzrk: jūtos kā dzimšanas dienā ;)

ir ir :D

man šie dāsnie MB gan ir svarīgi, jo man regulāri sūta 3-8 MB lielus pielikumus.

Tue, Jun. 15th, 2004, 09:05 pm
[info]udensroze: Re: jūtos kā dzimšanas dienā ;)

man arii ir svariigi
jo man visu laiku bija briivs tikai kaadi 10%

bet taagad kad ta nebriidinot
as apstulbu;)