Fri, Jun. 18th, 2004, 02:39 am
ok, sākam kaut ko darīt lietas labā

http://www.google.com/search?q=help+internet+addiction&num=50&ie=utf-8&oe=utf-8,

Ņemam pirmo lapu un sākam lasīt un salīdzināt ar sevi.

It is 3:30 a.m..
          You've been staring into the computer screen since you got home at 5. Or was that yesterday?...
      You're English paper is due at 10, but the teacher "won't mind" if you turn it in on Monday. You started the semester off well, but your grades in the class are slipping. In fact all your grades are falling, just like last semester.
          You should go to sleep, but Pat may show up again in the chat room. Pat seems to be the only one who understands you these days. Or maybe you'll just surf the 'Net for awhile and check in later.


Ārprāc, tas esmu es, ko viņi min kā piemēru. Nez, kāpēc mana slimības vēsture satur tik maz čata. Laikam man tāda veida komunikācija nav nepieciešama tādos apmēros. Man ir uzinstalēts (lietošanas intensitātes secībā)

a) Yahoo! Messenger - lietoju, lai ikdienā komunicētu ar mīļoto, reizēm ar kādiem radiem, bet tie uzrodas online galīgi neregulāri, vēl draugu sarakstā man ir trīs personas, kuras pašas uzradās - ne sauktas, ne aicinātas pašas sameklējušas manu profilu un tad baigi komunicējas. Nevarētu teikt, ka baigi interesanti, bet reizēm jūtu atsvaidzinošas vēsmas angļu valodas zināšanās (bāc, jābrauc dzīvot uz angļu valodas vidi, lai pārtrauktu nenovēršamo līmeņa pazemināšanos). Nu jā, čats mani īpaši nevilina, atšķirībā, piem, no manas draudzenes, kurai ir pārdesmit indiešu/arābu [potenciālie] precinieki. Ak jā, vēl arī "balss čats" ir veiksmīgi izmantots saziņai ar radiem ārvalstīs;
b) MSN/Windows Messenger - kā alternatīvais līdzeklis, kad Yahoo nekonektējas, (parasti gan ir otrādi - MSN nekonektējas). Nez kāpēc klasesbiedri lielākoties izmanto MSN;
c) mIRC - pastaigāju pa dažām istabām, negribēju iejaukties svešās sarunas, pofig, aizgāju prom
d) Operas čata "klients" - izmēģināju, jo tepat acu priekšā tā Čata izvēle ir visu laiku, bet ai, nafig, negribas nekādu komunikāciju
e) ICQ - uzinstalēju, lai paskatītos, kā ir, bet vienatnē jau nekādi baigie eksperimenti nesanāk un īpaši nevelk citus meklēt :D

watefak was i talking about, bullshit. Labi, palasam tālāk to lapu par interneta atkarību.

Does this sound familiar? Do you seem to be spending more and more time online, getting less work done, becoming more involved with cyberfriends than flesh-and-blood ones? You may be getting "caught in the 'Net."


Nu jā, ciboju jau gan es diezgan daudz, bet vairāk rakstu pats, nekā diskutēju. Ar sievietēm pļāpāt neļauj reļiģija.

Many people find it hard to believe that using the computer can be a problem for them. It helps you be productive, it's entertaining, it's interesting; but addictive? Studies have shown that an increasing number of students go beyond functional use of computers and the 'Net to the point of failing courses, losing jobs, damaging relationships, and even flunking out of school altogether. And these are not just "marginal" students; high-achieving students are just as susceptible, perhaps more susceptible.

Using the internet is like other potentially compulsive activities, such as gambling, exercise, eating, etc.. Most people who become involved in these behaviors derive pleasure and benefit from them, and can engage in the activity without much of a problem. There is a small percentage, however, for whom the behavior takes over their life; instead of being an enjoyable addition to their routine, it becomes a way to manage the anxiety, loneliness, and depression they may feel offline.


Ja es esmu savā istabā, es nespēju ēst, vienlaikus ik pabrīdim neklikšķinot. Es pat izmantoju Operas sniegtās iespējas sērfot, izmantojot tikai dažus pirkstus, kad citi pirksti ir netīri, piemēram, ar banānu (es zinu, slikts piemērs).

Pirmais, ko es daru pēc pamošanās, ir datora ieslēgšana. Esmu sakonfigurējis to tā, lai, uzsitot pa [spacebar], tas ieslēgtos. Tas tad arī ir tas, ko es daru tūlīt pēc pamošanās.

Brokastis mēdz būt pēc stundas, citreiz pēc pusotras, citreiz pēc 2-3 h. Citreiz brokastis izlaižu un eju uzreiz pusdienās. Labi, ka ir draudzene, kura vēlas ar mani kopā iet pusdienās, un tad man ir noteikts termiņš, līdz kuram man ir jāpaspēj ieiet dušā, noskūties, un, protams, pasērfot.

Es jums varu izstāstīt daudz par RSS, tā ir mana pēdējā laika aizraušanās. Es neesmu programmētājs, un vairāk par HTML pamatprincipiem es neko nezinu no webdizaina, tāpēc arī par RSS uzbūvi man ir tikai aptuvens priekšstats. Toties es varu pastāstīt par savu RSS gaitu vēsturi. Laikam sāku ar RSS Bandit, tas man nepatika kaut kādu iemeslu dēļ (diezgan pamatotu iemeslu, bet tagad neatceros. Ja pamēģinātu, gan jau atcerētos). Tad bija vēl kaut kāds, laikam igauņu ražojums. A jā, tagad atcerējos, ka pirmie soļi iekš RSS pasaules bija pēc Jēkaba ieteiktajiem RSS agregatoriem. Diemžēl tos drīz vien nomainīju pret SharpReader, ko lietoju jau vairākus mēnešus un esmu gandrīz pilnībā apmierināts (kā jau jebkurai programmai, arī tai ir savi mīnusi). Baigi traucēja, ka savu atkarību nevarēju baudīt pie citiem datoriem. Nesen sāku izmantot Bloglines web pakalpojumus, kas ir vēl kādu soli advancētāk par SharpReader. Šajā konkrētajā brīdī Bloglines saka, ka man ir 127 subscriptions. Un tas ir pēc nesenās tīrīšanas... Ja jums nav bail no iespējamās atkarības (ja nu gadījumā jums tāda jau nav), klik šeit, lai redzētu daļu no to, ko es lasu.

Neliels pārtraukums. Noguru no rakstīšanas. Man vajadzētu vēl pabeigt vienu nelielu darbiņu (ko jūs, man par to neviens nemaksā), bet es te ņemos. Bļa.

Bet vispār rīt būs jāmostas ap pusdeviņiem, tāpēc jau ilgu laiku taisos iet gulēt. Nekādi nespēju atrauties no datora. Uz kādu brīdi biju atrāvies, lai tipa taisītu vēlās vakariņas, bet piesēdos atkal pie datora, bļa. Esmu izsalcis, bet nespēju noņemt rokas no klaviatūras. Āāāāā. Kluss kliedziens.

Man ir vēl daudz ko stāstīt šajā grēksūdzē, bet gribas ēst un jāiet gulēt. Punkts.

Visdrīzāk būs tā, ka es ēdīšu un, kad nebūs rokas aizņemtas, lasīšu tālāk rakstu par interneta atkarību.

Paldies par uzmanību, ladies and gents, ja kāds vēl ir līdz šejienei izlasījis.

Plkst 2.49 Es vēl nekur neesmu aizgājis. Āāāāāā.
Plkst 3.06 Esmu pārgājis uz fāzi "Galds piekrauts ar ēdmaņām (ir vispār tāds vārds? ko tas nozīmē?) un cenšos nesērfot, bet ēst".
Plkst 14.24 Interesanti, ka tā minētā weblapa, kura bija Google meklējumu rezultātu augšgalā, was last updated 9/30/96 :)

Sat, Jun. 19th, 2004, 07:53 am
[info]driznaks

"I am connected to a vast network that has been beyond your reach and experience. To humans it is like staring at the sun. A blinding brightness that conceals a source of great power. We have been subbordinate to our limitations until now. The time has come to cast aside these bonds and to elevate our consciousness to a higher plane."

/Ghost In The Shell (1995)