Wed, Feb. 8th, 2006, 11:58 pm
update.bml

Domāju, man uz ilgu laiku ir un būs atmiņā iesēdies kāds relatīvi mazsvarīgs pollis cibā pirms vairākiem mēnešiem, kur bija jautājums a la, vai tu izvēlētos superdupertelefonu, par ko pašam jāmaksā (īsti neatceros, bet tur varēja būt paša apmaksātas sarunas), vai arī pilnībā apmaksātu 5 gadus vecu "kluci". Es sevi iedalīju tajā pokemoniskajā sadaļā un pollī jau komentārus slinkums rakstīt klāt, bet ko es varu padarīt, ka man patīk jaunas iespējas, izmēģināšana, atjaunināšana, jaunas spēļmantiņas galu galā. Tajā visā ietilpst arī programmu jaunās versijas. Kā es šo rakstu, uz mana desktopa jau stāv (un deg nepacietībā) jaunā Operas versija - Opera 9.0 Technology Preview 2. Kad es būšu piespiedis pogu "Update Journal", es vēršu ciet Operu un instalēšu jauno jamo. Ja es neatgriežos tuvākajā laikā, tad jūs zināt, kur mani meklēt - nemeklēt!

Thu, Feb. 9th, 2006, 08:58 am
[info]crescendo

Nu re.

Šī lūk ir tipiski vīrišķīga īpašība. Spēlēties ar jaunajiem gadgetiņiem, priecāties par to, kādas viņiem visādas labas fīčiņas... šausmas, pēc kā izklausās mana latviešu valoda.

Thu, Feb. 9th, 2006, 09:59 am
[info]x_f

Pēc valodiņas. :>

Thu, Feb. 9th, 2006, 10:13 am
[info]crescendo

Vai drīkstu tev ļoti sievišķīgi iesist knipi pa degunu par šādu izrunāšanos?

Nagus mēģināšu neaplauzt ^_^

Thu, Feb. 9th, 2006, 10:13 am
[info]pzrk

Hmm, vai man to uztvert kā kritiku vai komplimentu? Bet tas jautājums, šķiet, sasaucas ar pārējo "globālo" cibas diskusiju, kuru lielākoties laižu gar ausīm, jo citādi neatliktu laiks strādāšanai.

Thu, Feb. 9th, 2006, 10:16 am
[info]crescendo

Sasaucas.

Un savu viedokli IMHO jau izteicu - tas nav ne kompliments ne kritika. Tikai fakta konstatācija.


Es arī domāju, ka man šausmīgi patīk visādi tādi.. štruntiņi ar daudz interesantām iespējām. Pirms savas otras puses uzvedībā ieraudzīju kā _patiešām_ izpaužas šāda interese... nē, viņam es neturu līdz.

Thu, Feb. 9th, 2006, 10:03 am
[info]x_f

Man patīk jaunā versija!
Ļoti jauki, ka beidzot arī ar Operu iespējams lietot rich formating Gmail'ā. Un arī autocomplete adrešlauciņā beidzot darbojas!
Pie pārējiem sīkumiem neesmu ķēries. Widget'i man ļoti bremzē, bet kā cross-platform nieciņš ir jauki.

Kā saka viens no Operas developeriem – Anne van Kesteren: At Opera we don’t do Web 2.0. We are at the next level, never release a beta product. Just keep up with the technical previews. :)

Thu, Feb. 9th, 2006, 10:53 am
[info]pzrk

Autocomplete atbalsts ir tiešām patīkamas ziņas

Jaunās fīčas tiešām liekas interesantas, bet... Vakar vakarā intereses pēc palaidu kašāties pāris torrent failus un no rīta Opera bija nu ļoti daudz atmiņas apēdusi. :/ Arī tie Widgeti (kādus piecus gab lejuplādēju un dažus no tiem arī palaidu) man uzvedās kaut kā dīvaini, tas toolbar uzrodas nelaikā un tad negrib pazust, utt.

Anyway, mājās man kā līdz šim Opera būs noklusētais pārlūks, bet darbā ar jauno versiju vēl neeksperimentēšu, pārāk daudz laika jāpavada, lai "ievāktos" un pielāgotu pa jaunu, un kompja resursi ļauj izmantot Firefox ērtības bez stresa. :)

Thu, Feb. 9th, 2006, 11:05 am
[info]x_f

Man jaunā Opera rij mazāk atmiņas kā 8.5, ko lietoju līdz šim. Pārvākties jau nāksies, man patīk tomēr. Ganjauka nebūs nemaz tik grūti.
Tagad tikai jāatradinās no Ctrl+N un jāatgriežas pie Ctrl+T. :)

P.S. FirefoxMyths.com :)

Thu, Feb. 9th, 2006, 10:58 pm
[info]akva

http://klab.lv/community/aptauja/75006.html Jautājums: vai Tev nav nekas pret to, ka es tevi pievienoju nākamai kārtai vai aiznākamai (pēc user:inke ieteikuma)?

Fri, Feb. 10th, 2006, 12:17 am
[info]pzrk

Nē, nav.