Wed, May. 10th, 2006, 12:07 am
Ar labunakti, manu mazo draudziņ!

Starp saviem personīgajiem paradumiem un rituāliem esmu iekļāvis arī ikvakara mūzikas izvēli, tb izvēlos kādu skaņdarbu no savas kolekcijas, kas nekrietnā skaļumā sāks skanēt vienlaikus ar divām citām, daudz pierastākām modināšanās iekārtām (mob.tel. un radiopulkstenis, kas gan abi noregulēti tā, ka nekas parasts tur neliekas tiem neretajiem maniem viesiem). It kā jau būtu pietiekami no, kā izvēlēties, bet tā mūzika nedrīkst būt iemidzinoša, tai jābūt "spēcīgai". Ir daži regulārie - kā piem., Lemon Jelly - '88 aka Come Down on Me (šai dziesmai ir vienkārši elegants sākuma akords), tas pats L.J. - '64 aka Go; protams, ar Rammstein ir plašas izvēles iespējas - Asche zu Asche, Du Hast (tas gan, šķiet, nav izmēģināts, bet noteikti labi iedarbotos), varētu pamēģināt arī Kuess mich, Links 2-3-4, noteikti būs jāpamēģina kādu rītu Mein Teil, un tad vēl ir arī mans atklājums - Te Quiero Puta! Incantākais tas, ka es jau biju norakstījis 2005.gada albumu Rosenrot kā vienveidīgu un garlaicīgu. Šo dziesmu es pirmo reizi pamanīju kādu rītu, kad es vēl biju pavisam aizmidzis. Redz', kaut ko tādu pamodinošu es biju uzlicis, bet tas bija garlaicīgi un es atkal aizmigu, bet tad pēc mirkļa es pa miegam izdzirdēju šīs taures, ģitāru, bungas un baisi baigo vokālu, un vēl joprojām nedamodies brīnījos, kas tās par tādām daiļām skaņām. Un modos augšā, lai izpētītu Recently Played listi.
Atgriežoties pie sākumtēmas, blūzs nu nekam neder tādā rīta agrumā. Savukārt, eels - What is this note? ir pārāk nežēlīga, to nu es neriskēšu izmantot pret sevi un/vai kaimiņiem.
Nu jā, varētu jau speciāli sameklēt kaut kādu "zāģi", bet tas nav interesanti. Interesanti ir izpētīt savu kolekciju un piemeklēt kaut ko no esošā repertuāra.
Piemēram, var mēģināt U2 - Elevation, Mysterious Ways (šis būtu eleganti), bet lielākā daļa U2 dziesmu ir pārāk nomierinošas. :)
Green Day - Boulevard of Broken Dreams. Nu, varbūt. Smieklīgi būtu mosties ar dziesmu Wake Me Up When September Ends, bet ej nu tu sev iestāsti, ka tas ir jāuztver ar ironiju un tāpēc jāmostas. Phe.
Pavisam ģeniāla mošanās ir ar dziesmeņu Lai vienmēr būtu saule. To varētu laist uz repeat līdz riebumam vai arī līdz ārā-pa-durvīm-iešanas brīdim.
INXS - Need You Tonight
Snap - The Power (meh, maybe)
Savukārt kaut ko tik fankī kā Primal Scream - Funky Jam jau varētu pielietot, varbūt.
James Brown - Sex Machine ir vērts pamēģināt kaut vārdu dēļ, bet atkal - kurš tad klausīsies vārdos, vienīgā cerība - aizraus līdz un es sākšu dungot "Gedapā":

Fellas, I'm ready to get up and do my thing (yeah go ahead!)
I wanta get into it, man, you know (go ahead!)
Like a, like a sex machine, man, (yeah go ahead!)
Movin' and doin' it, you know
Can I count it off? (Go ahead)

Nu jā, tad vēl šis tas no elektroniskās mūzikas - tur Paul Oakenfold, piemēram. Man patīk reizēm gribēt mosties pie tāda gabala no Fight Club skaņulentes, kas saucas The Dust Brothers - This Is Your Life (feat. Tyler Durden).
Bet, njā, daudz kas no manas elektroniskās mūzikas ir pārāk nomierinošs. Arī no klasiskās mūzikas es nevaru iedomāties kaut ko, kas uzreiz no sākuma būtu "pamodinošs".
Tā vietā var izmantot klasiku - Nirvana - Smells Like Teen Spirit. Vai arī piemēram Labvēlīgā Tipa "zāģi" par Pīrādziņu.
Eh, neatceros, kas vēl man mēdz gadīties par pirmo rīta mūziku. Ak jā, Gogol Bordello - Dogs Were Barking.
Šeit tagad jāvizualizē aina no skolas dzīves: Skolotājs gaida, kad kāds pacels roku un pieteiksies atbildēt, un izliekas nemanām, ka centīgākais skolēns jau atkal nepacietīgi izslējis roku un klusi sīc, "es es es, me me me".
Nu protams, Žak, kā tad bez Metallica - Sad But True.

Vairs man nav ko teikt. Ja nu vien par manu īpašo izvēli attiecībā uz to mūziku, kas skan aizmiegot, bet tas jau ir cits stāsts, kā sacīt jāsaka.

UPD: Rīt no rīta būtu lieliski mosties pie [man] nezināma DJ samiksētā Outkast + Anatolijs Kreipans - Hey Ya Latvia. Vai himnas.
Pie šī paša "UPD" es piebildīšu, ka man izvēle rītrītam būtu gabalam iz Amelie saundtreka - Faithless 12 Alex Gopher - The Child (es nez', kas to īsti izpilda, bet ir baigi labs), tomēr arī bik par mierīgu.

UPD2, kas tapa UPD v1 laikā: Viss, ir izlemts, rīt modīšos ar Mumij Troļļ - Medveģica! :D

Wed, May. 10th, 2006, 12:18 am
[info]zuzanna

Uz dažādiem cilvēkiem dažāda mūzika iedarbojas dažādi (ai, cik tizls teikums padevās). Maniem dzīves biedriem kādu laiku ļoti nepatika, ka cēlos ar City of Angels OST, jo no tā mani vienmēr modināja U2 ar If God Will Send His Angels - uz mani tas mierīgi iedarbojās (dažreiz arī nepamodos), bet mani biedri bija augšā un pēc kāda 3-4 rīta aicināja nomainīt mūziku, jo viņi konkrēti pamodās. Pēc tam es pārgāju uz Mumiy Troll CD, kur pirmā dziesma bija Vladivostok 2000. Labi pamodināja mani - apkārtējie pilnīgi nereaģēja.

Wed, May. 10th, 2006, 12:22 am
[info]pzrk

Mumij Troll ir labs, šo ideju izmantošu šovakar :)

Wed, May. 10th, 2006, 12:23 am
[info]zuzanna

Nu forši. Lai labi pamodina!

Wed, May. 10th, 2006, 01:37 am
[info]martcore

es, protams, mostos ar "saule, pērkons, daugava"

Wed, May. 10th, 2006, 08:02 am
[info]kakjux

laba izvēle, laba.. ;)

Wed, May. 10th, 2006, 08:40 am
[info]x_f

Nekāda sakara ar modināšanu, tikai piebilde, ka Apollo 440 – I Need Something Stronger man kaut kā pēdējā laikā iepatikusies, lai arī tai, šķiet, ir vairāk kā 11 gadu. :)
Tas tikai tā, atcerējos to, kad lasīju par Lemon Jelly – '88 aka Come Down on Me.

Wed, May. 10th, 2006, 10:33 am
[info]ai

jēziņ, saklausīsies šito piedauzīgo braunu no rīta un staigāsi visu dienu neķītrā noskaņojumā, gurnus grozīdams