Thu, Oct. 26th, 2006, 10:48 am
Kas raksta labāk - sieveļi vai vīreļi?

Piedodiet manu cibošanu darba laikā, es apsolos tā vairs (drīz) nedarīt. ;)

Vienkārši... nespēju noturēties, nepaceļot šo tēmu. Jau pirmajos klikšķos manā šārīta apgaitā pa RSS lasītāju man iebira acī šis Ask MetaFilter jautājums/ieraksts, kur divi džeki saderējuši par to, vai sieviešu sarakstītā daiļliteratūra ir lasāma un vai ir kāda atšķirība starp sieviešu un vīriešu sarakstītiem romāniem.

Derību būtība - viens džeks sameklē sešu grāmatu pirmās divas nodaļas un dod otram lasīt bez info par autoru un nosaukumu. Otram nekļūdīgi jānosaka, kurām no tām sešām grāmatām autores ir sievietes.

Man jau liekas, ka tas otrs džeks izgāzīsies un uzminēs tikai kādu pusi pareizi. Jo īpaši, ja pirmais džeks piemeklē īstās grāmatas.

P.S. Diezgan nesaistīti, bet nevar jau rakstīt atsevišķu ierakstu - šodienas NRA pirmajās divās lappusēs atradu trīs valodas kļūdas, no tām divas pirmajā lappusē. Ja nu kādam rodas jautājumi, atbildēšu jau iepriekš - nē, es neesmu piekasīgs, un nē, man nav daudz brīva laika.

Thu, Oct. 26th, 2006, 10:50 am
[info]tvarj

a neizskataas :P

Thu, Oct. 26th, 2006, 11:24 am
[info]crescendo

Grūti pateikt - piemeklēt jau var vienmēr. Ir gana daud sievietes, kuru grāmatu izdevēji apzināti izvairījušies norādīt pilus vārdus, pārliecībā, ka šādi autoru uzskatīs par vīrieti un grāmatas pirks labāk. Le Gvina būtu tikai tāds populārākais piemērs.... Bet ar romāniem ir viens bugs -ja tas ir labs, tas ir zināms un atpazīstams.

Viņiem vajadzēja derēt uz īsajiem stāstiem. Lūk TAS būtu interesantāk.