Wed, Apr. 25th, 2007, 10:38 pm
sievietes...

Esmu pretrunu pārņemts. No vienas puses, iet ļoti labi, no otras puses, par visu ko pukojos un tusēju viens apkārt - izvairos no iešanas mājup. Nu izvairos.

Šovakar pukojos jau reiz par sastrēgumu, kas bija Salu tilta garumā izveidojies nepareizajā virzienā - ja parasti, braucot uz franču valodu, man ceļā vajag 20 minūtes, tad tagad galā biju krietnu pusstundu vēlāk. Zināju jau, ka kaut kur tai maršrutā būs avārija, to es vēl varu pārdzīvot un mierīgi čiloju mašīnā, pīpēdams, klausīdamies muzīk, sērfodams mobilajā webā un vērodams citus autobraucējus. Toties mani satrieca tāds sīkums kā nepieklājīga bāba pie golfiņa stūres - kad beidzot biju aizklidzinājis sastrēgumā līdz avārijas vietai, izrādījās, ka es esmu tieši tai joslā, kur trīs auto sabuktējušies. Es tā kā laicīgi sāku pārkārtoties, bet viņa brutāli, spītīgi turas 20 cm aiz priekšējā auto, pat nedomājot laist mani iekšā. Bāc, kur tur loģika? Sastrēgums no tā ātrāks nekļūs, arī viņa nebūs ātrāk galapunktā, jo es tūlīt pēc avārijas vietas būšu pārkārtojies atpakaļ savā joslā, kura aiziet taisni, bet viņa varēs palikt savā joslā un nogriezties. Zināms taču, ka šādos gadījumos visi var ātrāk uz priekšu tikt pēc t.s. "rāvējslēdzēja" principa - brauc viens no vienas joslas, tad nākamais - no otras, viens no vienas joslas, nākamais - no otras.

Nu tā, vismaz vienu sāpi esmu izstāstījis, tagad varat sākt šūt man klāt šovinisma bumbas. Un vispār ar to es gribēju teikt, ka nesaprotu sievietes. Neceru arī, ka šeit un tagad kāds man ar karotīti mutē ielies sieviešu saprašanas dziru.

Ja reiz esmu tā ieskrējies, pastāstīšu, kā nupat mani pa Double Coffee (Dai-bļe-kofe!) galdiņiem šurpu turpu stumdīja viena cita sieviete. Eju es ka pa Brīvības ielu, tā vien kārojas kādu kafiju iedzert un divvientulībā ar internetu pasēdēt. Ieeju Double Coffee, ieraugu blakus divus brīvus galdiņus - vienu mazliet lielāku, vienu mazliet mazāku. Rāmi virzos lielākā galdiņa virzienā, kad man piesteidzas liela sarkana būtne ar blondu zēngalviņu - "Atvainojiet, šī vieta jau aizņemta divām personām!". Es ieskatos uz galda novietotajos priekšmetos - bez visiem reklāmas statīviem un salvešu turekļiem pamanu arī divas neuzkrītošas pastkartiņas. "Ok, no problemo, es pārsēdīšos." Nepaspēju vēl menu izšķirstīt, kad blondā būtne skaļā balsī pa telefonu niknojas uz otru personu, kas acīmredzot nav atnākusi. Nepaspēju vēl kompi tā īsti ieslēgt, kad ar mežonīgu atvainošanos viņa dodas prom - sēdēt pie cita galdiņa un liek man pārsēsties pie iepriekš manis noskatītā galdiņa pie loga. Godīgi sakot, mani nevienu brīdi īpaši nesatrauca tas, ka iepriekš nedabūju sēdēt pie tā galdiņa, bet nu mīļā miera labad pārsēdos vēlreiz.

Nez, ko vēl tādu uzrakstīt, lai izprovocētu?

Upd. pēc 1 h apdomāšanās: Nu ok, ok, man trūkst uzmanības, ja?

Wed, Apr. 25th, 2007, 10:49 pm
[info]le_minga

:)))) ieelpo - izelpo - pasaki garu garu Ommmmmm :)
-
un samierinies ar faktu, ka sievietes ir neprognozeejamas ;)
/nu vismaz 85% no taam :)/
Bet tas tachu padara ikdienu tikai raibaaku un atraktiivaaku ;)

Wed, Apr. 25th, 2007, 10:56 pm
[info]pzrk

Samierinos un baudu dzīvi. :)

Wed, Apr. 25th, 2007, 10:54 pm
[info]zuzanna

Par sievietēm autovadītājām es arī kādreiz nebiju augstās domās, kaut arī sešus gadus pati tāda esmu. Es savukārt sastrēgumos dažreiz esmu pārāk pretīmnākoša un izjaucu to "rāvējslēdzēju", jo pārāk daudzus no blakus joslas esmu gatava sev palaist priekšā. A tad mana josla sāk dusmoties. Un tad es sevi kaut kā cenšos ierobežot laipnībā - vienā kvartālā vai kādā citā vienībā tikai vienu mašīnu palaist. Bet tagad es esmu iepazinusi bariņu lielisku dāmu, kas auto vada vēl krutāk par daudziem vīriešiem - droši un pārliecinoši. Es arī kādreiz tā braukšu.

Un man tagad jādomā, ka esmu atbildējusi uz provokāciju?

Wed, Apr. 25th, 2007, 10:59 pm
[info]pzrk

Tu atbildēji ļoti profesionāli un neuzrāvies uz manu provokāciju! :)

Wed, Apr. 25th, 2007, 11:06 pm
[info]str

ir labas dienas un ir lieliskas dienas dzīvē:)
vnk baudīt vajag:)P

Wed, Apr. 25th, 2007, 11:35 pm
[info]pzrk

mhm :)

Wed, Apr. 25th, 2007, 11:11 pm
[info]murse

Jā, par tiem pirmajiem gadījumiem es ar nesaprotu - ir gadījes redzēt gan vīr. gan siev. dz. īpatņus. Man liekas, tur nostrādā kaut kāda irreāla stūrgalvība, kam nav sakara ar konkrēto situāciju, bet vnk - visi maitas, nelaidīšu!

Wed, Apr. 25th, 2007, 11:36 pm
[info]pzrk

Droši vien tā arī ira. Žēl.

Thu, Apr. 26th, 2007, 01:00 am
[info]viinogas

nu tiešām provokācija.
ir cilvēki, kuri vienkārši neatceras par tādu rāvējslēdža principu.

būtu labāk pažēlojis to sievieti pie stūres - padomā kā viņa dzīvo - ar šitādu attieksmi pret līdzcilvēkiem, arī pati dabū to pašu atpakaļ; pusstundu sēž pie 'dodiet ceļu', piemēram, jo visi tādi kā viņa :))))

Thu, Apr. 26th, 2007, 02:47 am
[info]pzrk

Tā jau ir. Tagad, kad mana mamma mācās vadīt auto, es viņai cenšos iemācīt, ka pie stūres nevajag sēdēt saspringušai.

Thu, Apr. 26th, 2007, 01:01 am
[info]nickx

nū jā, es vienmēr izčekoju kas ir pie stūres izdarot kreiso pagriezienu valdemāra/elizabetes ejošākajās dienas stundās. nekad vīrietis tur nav vēl sēdējis :)
ai, bet šitie stereotipi kau kādā ziņā man patīk, nu ko man tur lauzt un platu krūti iet cīņā, mēdzu darīt muļķības pie pedāļiem tad, kad jāsteidzas vai nu vienkārši vajag. Bet zinu, ka jūs visi piedosiet, jo esmu sieviete :) a par defaultā stulba - vot ever, domājiet, štukojiet, ievērtējiet, ka esat labāki konkrētā situācijā - vismaz pašapmierinātības stīga notrīsēs lepnāk. man jau prieks, ka laimīgi cilvēki apkārt staigā :)

Thu, Apr. 26th, 2007, 02:59 am
[info]pzrk

Reizēm jau var redzēt, ka cilvēks ir apmulsis Rīgas satiksmē, un tāpēc, piemēram, lēnām klidzina pa Salu tilta ātrāko joslu. Es pats ļoti labi sāku to saprast, kad viens pie stūres pa Tallinas centru iiilgi maldījos tumšā ziemas pēcpusdienā.

Starp maniem draugiem ir labi autobraucēji un labas autobraucējas ar milzu stāžu savam vecumam, bet katram jau savi tipiskie untumi - gan tādi, kas vairumam vīriešu liekas norma (nez, pārgalvīgs braukšanas stils, piemēram), un gan tādi, kas lielai daļai sieviešu nepadodas (atpakaļgaita?).

Ai, beigšu cepties, kamēr neesmu pats savā meistarībā sapinies. :)

Thu, Apr. 26th, 2007, 09:38 am
[info]duuduupiipii

varbūt tā golfiņtante steidzās?!
(a man patīk laipnība uz ceļa un, protams, protams, it sevišķi tas, ka man pasaka paldies, kad uzmidžina ar avārijas gaismām. vienreiz, kad es vienu bulkuvāģi palaidu, kurš ļoti steidzās, viņš man pateicās ātri ieslēdzot/izslēdzot pagriezienus - jauki! :o))
un bet protams, ka ir tādas blondīnes, kuras nesaprot, ko nozīmē, kad viņas stāv uz kreisā pagrieziena, bet es pretī braucu un uzmidžinu viņai tālās; vai piemēram, ja es braucu viņai pa priekšu un midžinu avārijas - viņa jau nesaprot, ka viņai gaismas nav...
ai (aizrāvos).. vispār ir daudz ko stāstīt par šitām lietām.. :o)

Thu, Apr. 26th, 2007, 09:44 am
[info]pzrk

hehe, nu tā jau ir :)

Thu, Apr. 26th, 2007, 10:01 am
[info]duuduupiipii

ā un vēl aizmirsu piebilst - nemaz nerunājot par tiem ekstrēmistiem, kuri nemidžina, uz kuru pusi griezīsies - tikai tāpēc man palika 10 cm līdz vienam sarkanam bmw (gandrīz palika par belārijas mēslu waboli)...