Tue, Sep. 29th, 2009, 09:30 pm
[info]pzrk: visiem, kas bijuši jauni

Arvienvārdsakot, centīšos ātri un bez liekvārdības, kā arī bez neveiklām teikumu konstrukcijām, kas varētu sastāvēt no dažādu līmeņu saliktiem sakārtotiem un pakārtotiem teikumiem un garām īpašības vārdu un lietvārdu virknēm, pastāstīt par vakar redzēto filmu. :)

Dzimšanas dienā uzdāvināja man Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa 2005. gada enciklopēdisko grāmatu "365 Dienas filmas", par ko ļoti nopriecājos un uzreiz ķēros pie "robu aizpildīšanas" - pāršķirstījis šo pagājušā gadsimta ievērojamāko (?) filmu anotāciju kompilāciju, secināju, ka esmu redzējis tik kādus 10-25 % no šīm filmām.

Sākām ar filmu ar nosacīto Nr. 1 (pēc alfabēta) - Absolvents (The Graduate). 1967. gada filma ar jauniņu Dastinu Hofmanu, kā arī Annu Bakroftu un Katarīnu Rosu galvenajās lomās. Nu, Dastins Hofmans zažigajet, manuprāt, izcila aktierspēle, bet nedrīkst nepieminēt arī viņa partneres, kas dažās ainās... hmm, arī zažigajet.

Ai, veselu dienu rakstīju šo ierakstu pa teikumam vai rindkopai, un tā arī neko sakarīgu un konspektīvi skaidru neuzrakstīju.

Vispār gribēju iekomentēt, ka mums kā kaislīgiem melomāniem vienā brīdī filmas laikā virs galvas iemirdzējās iedomājamā spuldzīte - lai gan filmu redzējām pirmo reizi, frāze "Would you like me to seduce you? (...) Is that what you're trying to tell me?" iesita kā ar āmurīti pa celi un radīja nemieru, jo bija skaidrs, ka kādā mūsdienu popdziesmā šī frāze ielikta. Šorīt joprojām nebija miera un sameklēju īstos lirikus. Sk. George Michael - Too Funky.

Filmai dodu 8 no 10 dastiniem hofmaniem.

P.S. Šovakar rindā gaida filma Nr. 2: "Total Recall" ar Arnoldu Švarcenegeru. Interesanti, ka grāmatas sakārtotāji tīši vai netīši ir sajaukuši alfabētu - visas filmas ir pēc alfabēta pēc latviskā nosaukuma, bet, kā gadījies, kā ne, "Absolvents" ir pirms "Absolūtā atmiņa" (kā ir iztulkots "Total Recall" nosaukums). Laikam negribēja, lai filmu mega izlase sāktos ar Švarcenegera filmu. :)

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.