Mon, Nov. 16th, 2009, 09:31 pm
Kā dzīvot labāk, po mojemu

Kādu dienu, kad nebija neviena tulkojuma, man apnika bezmērķīgi pavadīt dienas pie datora (pa starpai romantiskām pastaigām pa mežu, pamperu mainīšanai un citām audzinošām aktivitātēm) un apņēmības pilns sāku rakstīt "čeklisti" ar nākamās dienas darāmajiem darbiem, nu tur "piezvanīt māsai" (jau atkal man nezināmu iemeslu dēļ viņa pārliecināta, ka esmu dusmīgs uz viņu par kaut ko), "aiznest kartupeļu maisu uz pagrabu", "sameklēt zviedru valodas mācību materiālus", "nosūtīt vismaz vienu CV" un tamlīdzīgi. Šādā veidā cenšos sevi piespiest efektīvāk pavadīt īsās dienas un mācīties plānot laiku.

Lapiņā ar nosaukumu "ko darīt pirmdien" (šodien) starp daudziem citiem punktiem biju ierakstījis "aiziet uz banku un atdot naudu". There, I did it! Esmu slēdzis 2 kredītkartes un vienojies par banku par šī nepatīkamā patēriņa kredīta atdošanas grafiku, kā arī esmu iemaksājis pirmo maksājumu ceļā uz lielo laimi - Ar Banku Pa Nullēm.

Mon, Nov. 16th, 2009, 10:41 pm
[info]dienasgramata

pastāsti sīkāk - kas par banku un kāda vienošanās

Mon, Nov. 16th, 2009, 11:01 pm
[info]pzrk

Parex - kad pirms pusgada beidzās mani regulārie ienākumi (alga), kādu brīdi vēl maksāju kredītkaršu maksājumus no pabalstiem, bet tad pārtraucu maksāt (nu apmēram kā tajā bārdainajā anekdotē - "ja turpināsiet draudēt, izņemšu jūsu rēķinu no ikmēneša loterijas, kur lozēju, kurus rēķinus apmaksāt"). Tad nesen banka kļuva nepacietīga, man sāka regulāri zvanīt un informēt par parāda apmēru un atmaksas opcijām, kopumā diezgan laipna un pretīmnākoša attieksme, lai arī uzstājīgi skarba. Šodien aiznesu izziņu no VSAA par manām neesošajām sociālās apdrošināšanas iemaksām, šodien kredītkaršu līgumi ir lauzti, bet tā vietā līgums par parāda atmaksu ar mazāku ikmēneša maksājumu, turklāt pavasarī būs jauna saruna par turpmāko parāda atmaksu. Pats jau arī ceru, ka tad laiki būs mainījušies.

Mon, Nov. 16th, 2009, 10:51 pm
[info]tihe

Super! Apsveicu! :)

Tue, Nov. 17th, 2009, 02:02 am
[info]rasbainieks

apsveicu ar pēdējo punktu, kaut man arī būtu dūša šito izdarīt.

Wed, Nov. 18th, 2009, 12:53 am
[info]jojo

ai, ku labi (par banku)!

starp citu, man arī ir. nu, tās čeklistes. katru dienu.