Thu, Jan. 21st, 2010, 11:14 pm
Vakcīnas un emigrācija

Labots 11 h vēlāk: Pirms zāļu lietošanas izlasiet instrukciju un konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu. Tas attiecas arī uz vakcīnām. Es neesmu ne ārsts, ne farmaceits.

Pēdējā laikā noplacis radošums (iekšā ir, ārā nenāk). Neiešu meklēt tos bioritmus, kas bija populāri 1990.-ajos, bet nu skaidrs, ka viss notiek kā pa viļņiem, augšā lejā, augšā lejā. Tagad rakstu, lai iešārētu informatīvu video - mūsmājās izglītošanās ir ikdienišķa lieta, šovakar vakariņas pavadīja ne vien vīna glāze, bet arī minētais informatīvais video krievu valodā par vakcīnu šķietami nevainīgo dabu: Как нас убивают прививками. Lieciet aiz auss, un apdomājieties, vai tiešām jums vai jūsu bērniem ir nepieciešamas visas vakcīnas, ko "met pakaļ" ārsti. Pēc pieredzes ir skaidrs, ka bērna mūža pirmajās dienās vecākiem ir eiforija, bet tieši tad notiek pirmā vakcinēšana, kas patiesībā ir nopietns lēmums, un tas var būt nopietns trieciens mazā cilvēka imūnsistēmai.

In other news, rakstot par "augšā lejā", atcerējos šorīt skatīto video no TV3 "Nekā personīga" arhīviem par latviešu ģimeni, kas dzīvo Kubā un vēlas atgriezties Latvijā, bet netiek ārā no turienes. Pēdējās ziņas laikam esot tādas, ka apmēram piecu gadu laikā viņi varēs visi emigrēt no Kubas. Bet sāku es par viņiem rakstīt, jo - kāda viņiem ir motivācija atgriezties Latvijā, kur "viss ir slikti, un paliek vēl sliktāk". TV3 žurnāliste uzdeva šo jautājumu par krīzi Latvijā - atbilde skanēja tāda, ka Latvijā ir kapitālisms, kur krīze nāk un aiziet, bet Kubā krīze ir jau 50 gadus.

(Saites: TV3 "Nekā personīga" sižeti viens (dokumentālā filma, garumā apm. 1 h, arhīvā jāmeklē filma "Bēgšana no Kubas") un otrs, kā arī raksts iekš "Kas jauns".)

Fri, Jan. 22nd, 2010, 12:18 am
[info]susuriic

es negribu bērniem nekādas vakcīnas vispār, nāksies cīnīties ar vīru, kuram mamma ir bērnu ārste, līdz pēdējam :)

Fri, Jan. 22nd, 2010, 12:38 am
[info]pzrk

Parādi šo video, varbūt apdomāsies. :)
Ja nopietni, ar laiku man radusies pārliecība, ka lielās ūber-bagātās farmācijas korporācijas tērē milzu naudu sabiedriskās domas ietekmēšanai, lasi - iebiedēšanai, lai visi vakcinētos. Šeit vēl linki - Russia Today ziņu sižets, BBC raksts.
Mēs līdz šim esam ļāvuši vakcinēt meitu, bet nu sāk rasties šaubas par nākamajām potēm... Nevienam nenovēlu saslimt ar kādām tādām slimībām, pret ko mūsdienās potē, bet tās iespējamās vakcīnu komplikācijas ir tomēr liels risks.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 12:57 am
[info]dekaels

Divi jautājumi:

1) vai tavas pārliecības pamatā ir šis video?
2) vai tu esi pārbaudījis, ko par šo tēmu saka zinātne?

Fri, Jan. 22nd, 2010, 01:07 am
[info]pzrk

Manas pārliecības pamatā nav tikai šis video. Uz zinātnisku teoriju es te nepretendēju, cenšos kritiski uz to raudzīties un savu iespēju robežās izvērtēt, cik ticamas ir šādas versijas. Ja Tavā rīcībā ir informācija, "ko par to saka zinātne", lūgtum padalīties.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 01:36 am
[info]dekaels

Kāda veida informācija būtu pieņemama? Vai atreferējumi ar atsaucēm uz zinātniskām publikācijām der? Piemēram, šāds, kas paredzēts tieši vecākiem.

Internetā pieejama un viegli atrodama dažādu veidu informācija - no vienkāršiem kopsavilkumiem līdz zinātniskām publikācijām (sk., piemēram, šo). Konsenss katrā ziņā ir ļoti skaidrs: vakcinēšanās riski, salīdzinot ar tās sniegto drošību un labumu, ir ārkārtīgi niecīgi.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 02:53 am
[info]pzrk

Paldies, palasīšos. Ar tiem riska procentiem ir tāda relatīva lieta, ko norādīja arī vienā no tiem video. Zinātnieki un statistiķi to risku varbūt uztver kā ārkārtīgi niecīgu, piemēram, 0,01% (tas ir no gaisa pagrābts skaitlis), bet, kad rodas problēmas ar paša bērnu, tad ir vienalga par cipariem aiz komata, jo vecāku acīs problēma ir "par visiem 100%". (Jāteic gan, ka vecāku rūpes par bērniem nepakļaujas matemātiskiem aprēķiniem.) :)

Fri, Jan. 22nd, 2010, 01:30 pm
[info]zvirbuleens

Tu esi ļoti saprātīgs cilvēks :)
Vakar jau gribēju ierakstīt, ka pētījumu, kam varētu īsti ticēt, jau nevarētu vispār būt. Tam būtu vajadzīga ilgstoša lielu vakcinēto un nevakcinēto bērnu grupu novērošana līdzīgā vidē (valstī vai tml.), jo var būt visādi efekti, slimības, novirzes, ko parasti nesaista ar vakcinēšanu. Es arī neizslēdzu, ka vakcinācija pat varētu palielināt vispārējo organisma imumitāti (pret citām slimībām), bet varētu būt arī otrādi.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 01:02 am
[info]susuriic

turklāt katrā valstī vakcinē pret ko citu. šajā valstī, teiksim, pret ērču encefalītu nevienu nevakcinē, jo nav aktuāli. bet ir pavisam citas potes. arī mazajiem atšķiras. un te mazāk cenšas pārliecināt, pats vari izvēlēties. es esmu redzējusi visādus video, arī lasījusi pētījumus un man nav vēlmes labprātīgi bērnam laist iekšā to ķīmisko kokteili.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 09:26 am
[info]divi_g

Nu ja, nu ja, tas ķīmiskais kokteilis - visādas tur vakcīnas un antibiotikas - ir vienkārši pizģec kaut kāds, kura dēļ bērni mirst štābeļiem vien, štābeļiem vien. Ne tā kā laikos, kad tas viss vēl nebija izgudrots - tad gan katrs dzīvoja pa simtu gadu lielā laimē.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 09:45 am
[info]pzrk

Antibiotikas jau arī nav tas labākais ķīmiskais piemērs, ko nosaukt. Vēl tagad kā ļaunu murgu atceros pēdējo reizi, kad ģimenes ārste man tās izrakstīja. Jel piedodiet manu muļķību, ka uzdrošinājos apšaubīt vakcīnu lietderību. Mums taču visiem ir jāklausās, ko saka profesionāļi, un mums ir jādara viss, lai mēs dzīvotu mūžīgi.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 10:05 am
[info]divi_g

Nez, man personiski antibiotikas ir glābušas dzīvību dziļā bērnībā, bet es jau laikam esmu vienīgais cilvēks uz pasaules, kuram ir tā sanācis.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 10:12 am
[info]pzrk

Kas vienam cilvēkam ir brīnumzāles, citam var būt inde. Cilvēki ir dažādi, arī viedokļi ir dažādi.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 01:25 am
[info]susuriic

un Kubā ir krīze kubā (tb 3. pakāpē)

Fri, Jan. 22nd, 2010, 01:26 am
[info]pzrk

haha, šis ir labs! precīzi! :D

Fri, Jan. 22nd, 2010, 09:27 am
[info]divi_g

Es personiski ieteiktu ļoti kritiski uztvert krievu filmiņas, jo viņi pēdējos gadus ģenerē tik daudz idiotisma, cik visa pārējā pasaule kopā.

Fri, Jan. 22nd, 2010, 09:46 am
[info]pzrk

Jā, paldies par ieteikumu.