Wed, Mar. 10th, 2010, 10:44 pm
Precious

Mēģinot noķert lasītāja uzmanību, ķeros vērsim pie ragiem - cik bieži jūs frendlistē/RSS lentē skipojat manus ierakstus? (Kad būšu pabeidzis rakstīt šo ierakstu, būšu jau nokaunējies par šādu patmīlīgas dabas ievadu.)

Savulaik biju pieķēries un pieturējies pie principa "vismaz vienu ierakstu dienā", tad, protams, uzradās slinkums un ļeņins, tad vispār dzīve sagrozījās tā, ka nebija laika vai intereses, un tā pačibēja apņemšanās. Tagad atkal atcerējos šo apņemšanos, kas faktiski ir man pašam tikai ieguvums - mācīties rakstīt un pieturēties pie solījumiem. Šausmīgi grūti man ar šādiem principiem, tā ir kaut kāda manas dzīves nasta. Tiktāl par nebūtiski būtisko - vēl vajadzētu mācīties rakstīt arī tā, lai citiem ir vērts/jēga/prieks lasīt, galu galā, lai kāds cits, kas neesmu es, var saprast, ko esmu uzrakstījis un gribējis pateikt. Cik bieži jūs frendlistē/RSS lentē skipojat manus ierakstus? Tagad copy+paste iepriekšējo teikumu uz ieraksta sākumu.

Par šo apņemšanos atcerējos vakar, kad noskatījāmies "Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire". Pēc filmas lasot info, pieķēros kādā atsauksmē rakstītajam, ka režisors Lī Deniels esot vēlējies, lai cilvēki uztver šo stāstu ar smaidu (mans interpretējums no interpretējuma). Un gluži neviļus es tā arī skatījos ar iekšēju smaidu, lai gan storijs ir tik drūms, ka ar to varētu visu kinoteātra auditoriju aumaļām saraudināt. Un vajadzētu saraudināt, jo šī ir tēma, par kuru ir jārunā - fiziska, seksuāla un morāla vardarbība pret bērnu. Bet, kā jau teicu, filmai ir tāda gaiša noskaņa, par spīti visam drūmajam tai stāstā. Morāle ir pavisam vienkārša un tai pat laikā ārkārtīgi svarīga: mīliet savus bērnus un sargiet tos no vardarbības.

Kāds tam sakars ar sākumā minēto apņemšanos par vismaz vienu ierakstu dienā? Filmas galvenā varone dodas mācīties uz alternatīvo skolu, kur mācās nelielā grupiņā ar citiem dzīves pabērniem, un viņu skolotāja liek aicina viņus rakstīt dienasgrāmatu katru dienu, reizi dienā viņi to viens otram klases priekšā nolasa. Un vienīgā diena, kad viņai nevedas rakstīšana, ir diena, kad viņa uzzina... [ai, tas būtu spoileris].

Filmu iesaku visiem, kam ir bērni vai kas jebkad ir iedomājušies, ka viņiem būs bērni. Vai filma jums patiks? Nezinu. Man patika. Svārstos starp 8 un 9 acīm no 10. Oskara nominācijas saņēmusi pelnīti, Oskara balva piešķirta pelnīti.

Wed, Mar. 10th, 2010, 10:47 pm
[info]spicausis

izlasīju līdz gandrīz pusei, un tad uzmanība aizp

Wed, Mar. 10th, 2010, 10:50 pm
[info]pzrk

:)

Wed, Mar. 10th, 2010, 11:06 pm
[info]batou

es lasu visus ierakstus, reizēm kādu martcore ierakstu ne, jo viņs mēdz dirst pat tad ja nevajag :) (bet tā viņš ir feins puika). man to draugu nav tik daudz lai nespētu izlasīt.

Wed, Mar. 10th, 2010, 11:27 pm
[info]pzrk

Jā, man ir līdzīgi ar martcore lasīšanu. :)

Wed, Mar. 10th, 2010, 11:10 pm
[info]courty

Tavus un gandrīz visu pārējo skipoju, kad man bija mājās ar puiku jādarbojas. Un rakstīt jau es arī tad nerakstīju. Šobrīd lasu visu, citreiz pat friensfriends (kaut kā no darbiem darbā jāatpūšas).

Wed, Mar. 10th, 2010, 11:32 pm
[info]pzrk

Es arī cenšos lasīt visus, tai pat laikā esmu sācis aktīvāk rediģēt "lasāmvielu" - ja kādu esmu sācis skipot frendlistē, tad ņemu ārā, lai pievienotu kādu citu - operēju ar savu 200 gab. ierobežojumu. :)

Thu, Mar. 11th, 2010, 12:04 am
[info]penny_lane

diesžēlīgs. vot, nošaujiet, nevaru saprast, kā tā filma var patikt. tik brutāli vienkāršs un iebarots asarstāsts.

tu esi resna. bēdīgi.
tu esi resna un stāvoklī. bēdīgi.
tu esi resna un stāvoklī un tevi ir izvarojis tēvs.
tu esi resna un stāvoklī un tevi ir izvarojis tēvs un sit neiejūtīgā māte maita.
tu esi resna un stāvoklī un tevi ir izvarojis tēvs un sit māte un sociālie cilvēki nevar tev palīdzēt.
tu esi tas viss un par tevi uz ielas ņirgājas.
tu esi tas viss un vēl neesi īpaši attapīga.
tu esi tas viss un viss, kas vēl nāca klāt.

tātad, dārgais skatītāj- vai beidzot skaidrs- sūdīgi ir. raudāt vajadzētu.

Thu, Mar. 11th, 2010, 12:26 am
[info]pzrk

Raudāšana aiz līdzjūtības jau nav mērķis. Vardarbība pret nēģeriem arī nav iemesls, kāpēc man šī filma patika. Man šīs aktrises likās pat simpātiskas. :)
Man patika, jo man liekas svarīgs šis mesidžs, ko jau pieminēju - ir jārunā par vardarbību ģimenē.

Thu, Mar. 11th, 2010, 12:32 am
[info]penny_lane

nu okei, okei.
manuprāt gan tad jau filmas vietā varēja bukletiņus dalīt, arī būtu mēģinājums dauzīt ar āmuru pa pieri. raudāšana kā filmas pašmērkis nepatīk. un pārspīlēts tiešums. bet acīmredzami- akadēmijai un tev ir savs viedoklis..=).

tevi izlasīt visu sanāk reti, drīzāk skenēt un skimot, vai nu kā sauc tās smalkās selektīvās metodes. par to laikam bija runa.

Thu, Mar. 11th, 2010, 01:49 pm
[info]pzrk

Bukletiņi nesaraudinās tik daudzus kā filma. :)
Par akadēmijas viedokli vēl varētu padiskutēt, jo, piemēram, Hurt Locker gadījumā mūsu domas nesakrīt. Nu, laba filma, bet es nesaskatīju, kur ir tas ūberšedevrs.

Thu, Mar. 11th, 2010, 12:32 am
[info]jojo: tā gan

parasti izlasu. ja neizlasu, tad neskipoju, paši aiztinušies nebūtībā, nē, arhīvā. reizēm, ja kādu brīdi neesmu cibojusi, mēdzu palasīt "uz atpakaļu" tikai atsevišķus cibiņus. tā interesantāk.

Thu, Mar. 11th, 2010, 01:15 am
[info]zvirbuleens

Uztaisīju analīzi - no 20 pēdējiem esmu 'noskipojis' piecus. Tagad dažus no tiem palasīju, mani to tēmas būtībā neinteresē. Tā kaut kā. Bet lielākā daļa Tavu ierakstu ir interesanti un labi uzrakstīti.

Thu, Mar. 11th, 2010, 01:49 pm
[info]pzrk

Paldies! :)

Thu, Mar. 11th, 2010, 08:09 am
[info]becca

biežāk izlasu nekā neizlasu. reizēs, kad nelasu, tad nelasu gandrīz neko un nesaprotu kāpēc esmu ielogojusies.
precios, man stāv skatāmo filmu sarakstā jau otro nedēļu. šķiet, tagad būs vēl grūtāk saņemties noskatītes, jo kopš man pašai ir bērns man dikti jāraud par visām filmām, kur kas nelāgs ar bērniem notiek.

Thu, Mar. 11th, 2010, 10:12 am
[info]pistole

Nesatraucies, tas bērns tur tik liels, ka nemaz nevar pateikt... ka bērns.

Thu, Mar. 11th, 2010, 01:59 pm
[info]pzrk

Es pat nezinu, vai ieteikt, vai neieteikt - jo paredzu, ka jāraud būs. :)
Nu, neatkāpšos no saviem vārdiem un ieteikšu noskatīties, jo pietiekami gaiša filma tomēr, vismaz man tāda "pēcgarša" palikusi atmiņā.

Thu, Mar. 11th, 2010, 10:25 am
[info]puuce

Es izlasu. Mana liste ir tik īsa tieši tādēļ, ka es turu tikai tos, kurus kārtīgi lasu.

Thu, Mar. 11th, 2010, 01:59 pm
[info]pzrk

Paldies!

Thu, Mar. 11th, 2010, 02:26 pm
[info]degeneralis

Es skipoju ierakstus kā nu kuro reizi, kā nu pagadās :)

Thu, Mar. 11th, 2010, 09:20 pm
[info]paliec

Censos izlasit visu. /mikstmiesis

Thu, Mar. 11th, 2010, 09:41 pm
[info]pzrk

Sen neredzēts, kārtējo reizi mainīji lietotājvārdu?

Fri, Mar. 12th, 2010, 09:28 pm
[info]paliec

kamēr dzīvojos pa slimnīcu, biju izdzēsies, pa to laiku mani no cibas nahrenizēja... varētu jau kādreiz saskatīties ;o) a to es drīz braucu prom no šīs valsts.

Thu, Mar. 11th, 2010, 09:25 pm
[info]scope

Parasti cenšos visu listi izlasīt.