Wed, Nov. 24th, 2010, 10:48 pm
[info]pzrk: par vīnu

Gribēju jau sākt rakstīt ko tādu kā "Es kā einologs iesācējs...", bet nu šito svešvārdu es bez vārdnīcas neatceros, par spīti tam, ka šovakar, tieši vienu dienu pēc ventilatorsventilatora pusfināla dedlaina, ir pavērušās slūžas (lai būtu skaidrāks, paskaidrošu, ka vakar vispār nebija nekādas iedvesmas kaut ko rakstīt, arī garastāvoklis/ome bija zem nulles, toties šovakar kaut kāds labs garstāvoklis uzradies un nekāds ventilatora dedlains priekšā nestāv, tātad var brīvi izvērsties un klabināt burtiņus). Bet pie kā es paliku. Ak, jā, gribēju kaut ko rakstīt par vīnu, bet nekādi neatceros to svešvārdu, kādā sauc vīna pazinējus, arī īsā gūglēšana nepalīdz (tb 2 meklēšanas reizes, gan jau ar vairāku un izvērstāku meklēšanu tūlīt atradīšu, nesakiet priekšā).

(Pauze izpētei.)

Pāris minūtes vēlāk. Tālu no patiesības nebija - angļu valodā "oenologist", latviski laikam enologs, tā ir?

Bet ko es ar to visu pašā sākumā gribēju pateikt? Nu jā, es te šovakar izdomāju iedzert relaksēties un izvilku pustukšotu vīna pudeli. Nu vells, kas pirms n dienām bija afigenna garšīgs vīns (pussalds Merlot sarkanvīns no Ungārijas), ko pat negribējās visu uzreiz izdzert, lai labā manta pietiek ilgākam laikam, tas šodien ir tik skābs, ka bez uzkodas neiedzersi.

Saspringti domāju par sieru.

UPD. pusotru dienu vēlāk. Pareizā atbilde: someljē. (Paldies anonīmajam lasītājam.)

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.