Tue, Dec. 7th, 2010, 09:50 pm
domu plūsma

Atzīmēšu, ka kafejnīcas-grāmatnīcas ir forši. Mani mēdz iedvesmot publiskas vietas*, cilvēku vērošana, reizēm arī socializēšanās ar neparastiem** cilvēkiem. Diskusija par Vinniju Pūku bija ok, varēja būt interesantāk, bet tas droši vien atkarīgs no... cilvēkiem, ekspektācijām.

* Atceros, ka pirms kādiem laikam nepilniem 10 gadiem, pirms iepazinos ar cibu, bet varbūt ap to laiku, kad nesen biju sācis tajā "darboties", bija man līdzīga rakstura iedvesmošanās gadījums. Tagad pamazām nāk atmiņā atskaites punkti, pēc kuriem noteikt konkrēto laiku. Tas bija kaut kad studiju laikā, kad bija panesusies konference, nopietna konference ar valodniekiem, un es sadarbībā ar dažiem studiju biedriem ģenerēju izklaides metodi — pierakstīt blociņā visu, kas notiek apkārt, tā, ka daudziem klātesošajiem radās iespaids, ka es drudžaini konspektēju konferencē pārrunāto, bet patiesībā es neko neklausījos, tikai pierakstīju to, ko redzu ("ienāk meitene", "priekšā sēž pusaizmidzis studiju biedrs" utml.). Toreiz man tā iepatikās šis rakstīšanas veids, ka kādu dienu es devos inspirēties uz Alus Sētu, kur sēdēju viens atsevišķi un "konspektēju" vērojumus par apkārt notiekošo. Jāiet pameklēt savos cibas arhīvos.
** hmm, gribēju rakstīt "nepazīstamiem", bet automātiski uzrakstīju "neparastiem"

P.S. Ieraksta tapšanas laikā tika patērēts karstvīns, daudzas domas tapušas viegli alkoholizēta dzēriena iespaidā, tāpēc nav pavisam nopietnas vai pārdomāti formulētas un/vai attīstītas līdz "regulāriem" teikumiem.

UPD. 5 min vēlāk. Atradu tikai ierakstu, ko tālajā 2003. gadā rakstīju par šo tēmu, atsaucoties uz "senseniem" laikiem, kad es tai konkrētajā konferencē esmu sēdējis un drudžaini rakstījis, ko dara un kā izskatās visi runātāji un kādi smieklīgi klausītāji man apkārt, bet vairāk arī neesmu digitalizējis.

Tue, Dec. 7th, 2010, 11:36 pm
[info]duuduupiipii

Šodien lidmašīna man kavējās. Ko es darīju? Ieliku ausīs mūziku un sēdēju un vēroju cilvēkus - tas nekad neapnīk! :)

Tue, Dec. 7th, 2010, 11:39 pm
[info]pzrk

Aha :)

Wed, Dec. 8th, 2010, 01:38 am
[info]bunga

Pastastiet par tam lietam, kas skiet ieveribas cienibas cilveku ikdienas izdaribas. skan loti forsi - verot cilvekus, bet nekad neesmu taja lidz galam iebraucis...

Wed, Dec. 8th, 2010, 07:35 am
[info]pzrk

Hmm, šitais būs jāapdomā, kas tieši ir ievērības cienīgs, un jāuzraksta plašāk. (Apmēram piezīme-atgādinājums sev.)

Wed, Dec. 8th, 2010, 10:13 am
[info]duuduupiipii

Nu kā... Tas ir tik forši skatīties uz svešiem cilvēkiem! Vērot, ko viņi dara. Es nezinu, vai tad tas nav interesanti vērot nepazīstamus cilvēkus un nejauši ar skatienu iejaukties viņu dzīvēs un redzēt, kā viņi rīkojas, kā iet, kā ēd, kā šņauc degunu, kā dara dajebko?! :)
Es nezinu, kā var nebūt interesanti vērot cilvēkus... :)

Wed, Dec. 8th, 2010, 06:25 pm
[info]bunga

kauns uzbāzties :)

Wed, Dec. 8th, 2010, 11:39 pm
[info]duuduupiipii

Tur jau tā lieta, ka viņi nezin! :):)

Wed, Dec. 8th, 2010, 11:42 pm
[info]bunga

:)

Wed, Dec. 8th, 2010, 10:21 am
[info]krazuu

khih, paldies par atgādinājumu - es arī biju viena no tiem kursabiedriem, kas pierakstīja visas auditorijā un ārpus tās notiekošās darbības, ieskaitot kursabiedru un pasniedzēju smalku izskata iztirzājumu utt. tādā veidā, šķiet, ieguvu daža laba pasniedzēja cieņu, jo viņam šķita, ka es esmu baigi sasparojusies, sākusi koncentrēties uz mācīšanos un sākusi sekot līdzi viņa lekcijām :)
pieraksti gan nekur nav saglabājušies, kopā ar visiem studiju materiāliem laikam nodevu papīra pārstrādes uzņēmumam.

Wed, Dec. 8th, 2010, 10:34 am
[info]pzrk

Hehe, tagad sāku atcerēties, ka mēs tak arī auditorijām parastajās lekcijās tāpat izklaidējāmies :D

Wed, Dec. 8th, 2010, 10:48 am
[info]krazuu

jā, un UK, ASV un vēl dažas 'aizraujošākās' lekcijas tika viennozīmīgi pavadītas izmisīgi rakstot un ne jau nu par lekciju tematiku :D
atceros kā vienreiz mēs ar Palmu izvērsām smalku varbūtības teoriju par to, ko Baldonis ir iepriekšējā vakarā darījis un kāpēc izskatās TĀ un nevar koncentrēties lekcijai :D

Wed, Dec. 8th, 2010, 11:01 am
[info]pzrk

Mhm, šitā cilvēku vērošana tiešām ir saistīta ar smalku varbūtības un sazvērestības teoriju vērpšanu :)
Es vēl atceros arī lekcijas priekšmetā ar sarežģīto nosaukumu un garlaicīgo pasniedzēju (laikam pirmā kursa pirmajā vai otrajā semestrī), kur es pamanījos A4 rūtiņu lapā aizpildīt visas rūtiņas un brīvos stūrus ar šādiem pierakstiem.