Wed, Jan. 5th, 2011, 12:41 pm
puzdienlaisks

Pamazām atgūstos pēc pirmdien pusdienlaikā gūtās "traumas" (nebaudāmas pusdienas, eļļaina soļanka, apkaltusi gaļa, sažuvuši, gandrīz nesakožami kartupeļi, un tas viss pa divi septiņdesmit pieci ēstuvē uz Čaka ielas pretī Ziedoņdārzam), tagad došos atkal izlūkos pa Vārnu ielas republikas rajonu jaunas iecienītākās ēstuves meklējumos. Oki Doki uz Tallinas ielas bija garšīgi par prātīgām cenām, bet tie šonedēļ atpūšas.

Wed, Jan. 5th, 2011, 01:30 pm
[info]unknown_entity

tallinas ielas čainīzers nene?

Wed, Jan. 5th, 2011, 02:53 pm
[info]pzrk

Neesmu to mēģinājis, ir labs?

Wed, Jan. 5th, 2011, 03:00 pm
[info]unknown_entity

nu, biju gadus 5 atpakaļ, lēti un garšīgi. arī porcijas diezgan lielas. tikai jābūt gatavam ēst kautko, kas izskatās krietni sliktāk, nekā garšo

Wed, Jan. 5th, 2011, 03:40 pm
[info]pzrk

Aha, šāds iespaids par ķīniešu virtuvi man jau bija radies, ka vispār garšīgi, bet labāk neprasīt, kas tas tāds ir, ko tu ēd.

Wed, Jan. 5th, 2011, 03:28 pm
[info]kautskis

Vai, tā ir žanra "Grīziņkalna ēstuve" klasika.

Tur ir dzīvi ķīnieši, kas taisa šausmīgi taukainu, diezgan neizskatīgu un pārsteidzoši ēdamu pārtiku. Interjērs ir redzējis labākas dienas, bet pārliecina ar savām plastmasas ķīniešu laternām un brīnumdaiļiem nefrīta sienu rotājumiem. Porcijas tik tiešām ir milzīgas, ja vien neesi milzu rīma, prasi pusi — tas būs kaut kur ap diviem latiem. Bonusā vēl var dungot līdzi ķīniešu karaoke.

Tā es vispār nezinu, ko vēl tur varētu ieteikt, it īpaši, ja Oki Doki jau zini. Var mēģināt aizstaigāt līdz Lienes ielas Ugunsdzēsējam, bet man tur īpaši nepatika. Tālāk uz Lienes ielas ir vēl viena pankūku un pelmeņu ēstuve, ja jūties piedzīvojumu kārs un esi apveltīts ar labu gremošanu, vari pamēģināt. Uz Pērnavas ielas ir dažas tādas aplupušas ēstuves, bet tās labāk likt mierā, nekā baudāma tur nebūs. Tad vēl uz Vārnu ielas ir kaut kādas ēstuves, bet tur es neesmu bijis.

Vispār tas ir rajons, kur cilvēki laukā iet iedzert, nevis paēst. Lūk, ja tu gribi jebkuŗā diennakts stundā iedzert Brengulīti — tur tev ir plaša izvēle.

Wed, Jan. 5th, 2011, 03:35 pm
[info]pzrk

O, paldies par apskatu, būs ko darīt nākamajos pusdienlaikos.

Wed, Jan. 5th, 2011, 03:31 pm
[info]kautskis

Starp citu, kuŗu Čaka ielas ēstuvi tu domā? Ir viena starp to maiznīcu un dzērienu veikalu, starp Tallinas un Artilērijas ielām. Vispār viņi bija puslīdz ok, bet varbūt strauji palikuši daudz draņķīgāki.

Wed, Jan. 5th, 2011, 03:38 pm
[info]pzrk

Ēstuvē starp Tallinas un Artilērijas ielām, tajā pusē, kur skola, esmu bijis pirms kādiem 2 gadiem, un arī esmu atzīmējis pie sevis, ka nebija ok, savukārt aizvakar biju ēstuvē ar daudzsološu izkārtni "Mājas virtuve", starp Artilērijas un Matīsa ielā, pretī vēl neaizbūvētajai Ziedoņdārza daļai.

Wed, Jan. 5th, 2011, 04:21 pm
[info]petro

Vārnu ielas republikā kādreiz komplekso pusdienu piedāvājums figurēja uz Lienes un Mūrnieku stūra izkarināts. Nez vai vēl karājas? Kvalitāti testējis gan pats neesmu.