Thu, Jan. 6th, 2011, 11:21 pm
par Bermudu dzīvokli

Viena no bērnu audzināšanas* mistērijām — mantas un priekšmeti, kas mistiski pazūd un neizskaidrojamā kārtā piepeši uzrodas. Vari izrakāt visu māju, meklēdams pa savam, krizdams panikā un izmisumā, beigu galā padodoties un vispār aizmirstot par pazudušo mantu un atrodot aizstājēju, līdz vienā negaidītā brīdī uzradīsies smaidīgs mazulis ar konkrēto atradušos mantu, un tev atliks klusībā nopūsties, ka nekad neuzzināsi atbildi.

Flešs tā arī neatradās, bet dažas citas mantas ir atgriezušās. Šodien pazudušo sarakstam pievienojās jauns ieraksts — pudelīte. (Pēdējā, kas nav pazudusi, citādi jau es nesatrauktos.)

* ieskaitot, bet ne tikai

Thu, Jan. 6th, 2011, 11:32 pm
[info]sii

pirms pāris gadiem vairākkārt cīnījos ar šito lietu: man bija četras vienādas viena veida glāzes, un viena no tām vairākkārt pazuda - tā, ka es tiešām pārraku visu savu ļoti mazo dzīvoklīti un saskaitīju esošās trīs, bet ceturtās nebija. un tad kaut kādā brīdī piefiksēju, ka plauktā atkal ir visas četras. no kurienes - nav ne jausmas. tā nu tas notiek, jā.

Thu, Jan. 6th, 2011, 11:39 pm
[info]pzrk

Aha, tā nu tas ir.
Pa šo laiku gan mans ieraksts gan ir zaudējis savu episkumu, pagrūstīju vēl dažas mēbeles un atradās.

Thu, Jan. 6th, 2011, 11:41 pm
[info]le_minga

mums interesanti nozuda auto atslēgas - sekas bija bēdīgas, jo rezerves slēga nebija - pēc pāra mēnešiem, tai laikā 3gadīgais Juniors, pēkšņi tās atnesa un lūdza pavizināt: viņa mantu kaste bij piermā, ko mēs rūpīgi pārm eklējām (vairākkārt), viņa gultiņa un drēbju plaukti nākamie.. nekā..
Kur viņš to atslēgu atrada vai slēpis bija - to līdz šim neviens nezin :)

Thu, Jan. 6th, 2011, 11:43 pm
[info]pzrk

Jap, un tie mazie tak arī nestāsta, pat ja zina :)

Thu, Jan. 6th, 2011, 11:51 pm
[info]le_minga

vai ne - pirksti šiem veikli un žigli, bet kad jāstāsta: tēlo, ka neprot runāt ;)

Thu, Jan. 6th, 2011, 11:49 pm
[info]dominika

Man priekšnieks iemācīja, kas ir jādara, ja kaut kas pazūd: jāapsēžas un mierīgi, skaļi jāpalūdz pazudušajai lietai parādīties. Un tas strādā, nudien!!! Es tikai nesaprotu, kā viņam, pārākajam racionālistam, vispār varēja ienākt prātā, ka tā jārīkojas.

Fri, Jan. 7th, 2011, 12:11 am
[info]pzrk

Interesants piegājiens :)

Fri, Jan. 7th, 2011, 12:30 am
[info]planeeta

Man ir teorija, ka mājās ir melnie caurumi, kas ierauj mantas. Tās iznāk vai nu pilnīgi citā vietā pēc nenoteikta laika vai arī caurums tās ierauj, transformējot par putekļiem.
Un, ja ģimenes locekļu skaits palielinās, tad attiecīgi ģeometriskā progresijā pieaug melno caurumu skaits.
Risinājums? Mūsmājās viens - stratēģiski svarīgās lietas iepirkt vairumā.

Fri, Jan. 7th, 2011, 12:53 am
[info]dominika

Putekļu zebra, jā jā. :)

Fri, Jan. 7th, 2011, 12:58 am
[info]le_minga

jā! - viens no caurumiem ir veļas mašīna: cik vīrieš zeķu pārus tajā ieliksi, tikpat dalīts uz divi - resp. pa zeķei no pāra - izvilksi...
viņa Ēd zeķes nesaudzējot un pārvērš putekļos...

Fri, Jan. 7th, 2011, 01:39 am
[info]puuce

Oksfordas univ. uz eksamenu ir jaierodas subfusc, kas ietver ari tadu mulkiga izskata samta lentu ap kaklu. tad nu luk, kad pirku macibu gada laika jau treso tadu lentu, pardevejs teica, ka vinam esot teorija, ka kaut kur ir kubikmetriem melnu samta lentisu 40 cm garuma, jo katrs students katru gadu vismaz vienu pazaudejot;)

Fri, Jan. 7th, 2011, 09:17 am
[info]diana

Nez kāpēc tā lenta vajadzīga... Varbūt, lai var kā suni aiz siksnas stipri paraut, ja dara cūcības.

Fri, Jan. 7th, 2011, 10:06 am
[info]puuce

Nē, tā kā vēsturiski tas akdēmiskais ietērps bija domāts puišiem, tad šī lenta ir piedomāta kā funkcionālais ekvivalents melnajiem "tauriņiem", ko pie subfusc valkā puiši. Diemžēl meiteņu subfusc kopumā svinīgā iespaida ziņā netuvu nelīdzinās tam, ko noteikumi liek valkāt universitātes vīriešu kārtas studentiem.