Fri, Apr. 8th, 2011, 09:24 pm
demokrātija reinvented

Dzirdējāt ziņās, ka amerikāņi nevar vienoties par budžetu? Pēdējais līdz ar to nav laikus pieņemts un daudzas federālās iestādes, burtiski tulkojot, tiks "klapētas ciet" (uz laiku). Nu, tur nacionālie parki nestrādās, sociālie dienesti nepieņems pieteikumus pabalstiem, utt. Šur tur būšot bezmaksas autostāvvietas. Iespējams, kosmosa šatls Endeavor nekur nelidos (paredzēts izlidot 29. aprīlī).

Nu, labi, labi, anarhija nebūšot, jo, piem., likumsargiem būs jāiet uz darbu. FBI vēl turpināšot pildīt dažas funkcijas. Jūrnieki un karavīri turpināšot "iet uz darbu". Tāpat arī gaisa satiksmes dispečeri. Un vēl citi. Bet kaut kāds nepilns miljons gan tiks uz laiku atstādināti, lai netērē budžeta līdzekļus neapstiprinātos.

Vo ķebe demokrātija.

Sun, Apr. 10th, 2011, 05:30 pm
[info]daria

Tie, kas uz laiku tiek atstaadinaati, peec tam sanjem algu, lai gan nav straadaajushi. Tas shatdauns izmaksaa diezgan daargi, tur tuuristu apsiikums (viizu pieprasiijumi netiek apstraadaati arii) un veel viskas.
Bet ar tiem "atstaadinaatajiem" ir smiekliigi - vinji nedriikst pat atbildeet uz darba epastiem aizklapeeshanas laikaa, jo to nosaka likums, ka valsts iestaades nedriikst pienjemt bezmaksas darbu. Un, ja vinji to paarkaapj, vinjiem draud 5000$ un liidz 2 gadu cietumsods. Reaali smiekliigi, manupraat.

Sun, Apr. 10th, 2011, 10:13 pm
[info]pzrk

Mhm, līdz absurdam smieklīgi.
Gandrīz vai žēl, ka esot vienojušies un "šatdauns" atcelts, būtu interesants kāzuss, ko pavērot.

Mon, Apr. 11th, 2011, 06:11 am
[info]daria

Jaa, zheel gan. Nebuutu bijis jaauztraucas par aatruma paarsniegshanu un taa :D