Wed, Jun. 15th, 2011, 08:07 am
par jautājumiem

Šulcs te izvirza tēzes par neatbildamiem jautājumiem, es jums pastāstīšu vēl dažus atklājumus un pārdomas "no sērijas" par jautājumiem un to ietekmi uz gulētprieku.

Neviens nekas tik labi nepamodina kā viens tāds jautājums, ko rīta agrumā varbūt var noformulēt trijos burtos: WTF? un kas rodas prātā, neatgriezeniski pamodinot pelēkās šūnas un izkliedējot priekšpēdējo miegu, kad, paverot acis, tavā priekšā stāv priecīgs bērns, uz pirkstiem demonstrējot kaut kādu zaļu vielu, kas atgādina pesto vai kivi.* Minētajam jautājumam ir tāds spēks, ka gribot negribot nākas lekt kājās un skatīties, vai ledusskapis vēl ir savā vietā.

Šorīt pareizā atbilde uz šo jautājumumu izrādījās tāda, ka mazais brokastu gatavotājs bija izvilcis 1 gab. kivi no ledusskapja augļu nodalījuma un uztaisījis pļurkt turpat pie ledusskapja durvīm.

* kas to būtu domājis, ka pesto un kivi ir tik līdzīgi pēc konsistences.

Wed, Jun. 15th, 2011, 09:13 am
[info]sirdna

Saki paldies kaut kam nebūt, ka bērns nestāvēja viss ar ketčupu nolējies un ar gaļas tuteni rokās.

Wed, Jun. 15th, 2011, 09:36 am
[info]str

tā jau ar sirdi var aiziet

Wed, Jun. 15th, 2011, 11:07 am
[info]honeybee

actually es esmu pamodusies no rīta, bērna gultā blakus nav, visa siena ar noķēpāta ar asinīm!!! kas izrādījās mana vienīgā lūpukrāsa

Wed, Jun. 15th, 2011, 11:21 am
[info]paliec

lasot ko šādu, es kārtējo reizi nopriecājos, ka man vairs nav bērna...

Fri, Jun. 17th, 2011, 01:21 am
[info]pistole

WTF?

Fri, Jun. 17th, 2011, 10:16 am
[info]paliec

patiesība. tikai un vienīgi...

Fri, Jun. 17th, 2011, 10:39 pm
[info]viinogas

Čau,
pilnīgs offtopic - savulaik meklēji aukli, tad nu man ir jautājums, cik tādas maksā, ja vajag tikai 1 dienu nedēļā un zīdainim? Man nav nekādu ideju! Vai Tev pašam nav k;ads foršs cilvēks iesakāms?

Fri, Jun. 17th, 2011, 11:03 pm
[info]pzrk

Čau!

Ar auklēm ir baigā problēma, grūti atrast un grūti sabalansēt starp cenas un kvalitātes attiecību. Pieredze rāda, ka par lētu naudu nolīgtas aukles var nebūt uzticamas - re' ku', pirms nedēļas draugiem radās problēma ar tikko sarunātu aukli (pajaunu meiteni, laikam), kura dienu pirms sarunātā laika pazuda, nebija sazvanāma, un nācās meklēt jaunu aukli pēdējā brīdī. (Tuvākajās dienās noteikti ar viņiem sazināšos, tad arī noskaidrošu, ko viņi atraduši vietā.)

Mums pašiem tāda +/- nepazīstama aukle ir bijusi tikai viena, kurai laikam maksāju 1 Ls/h, ja pareizi atceros, un arī bija līdzīga problēma, vienā brīdī viņa izdomāja, ka šis darbs nav priekš viņas, un "pazuda" (tiesa, pabrīdinot pāris dienas iepriekš).

Vārdsakot, domāju, ka 1 Ls/h ir minimums, ko maksāt auklei, lai varētu sagaidīt un prasīt kādu uzticamību un stabilitāti šādās "darba attiecībās", lai gan cena, protams, nav nekāds garants.

Vēl jau daudz ko nosaka atrašanās vieta - vai tā aukle varēs "normāli" nokļūt pie jums un vai vispār gribēs turp braukt. Kādā rajonā dzīvojat?

Lai veicas meklējumos! Zinu, ka tā ir ļoti sarežģīta bērnu audzināšanas procesa "sastāvdaļa", ja tuvumā nav radu vai uzticamu draugu...

P.S. Ir daži privātie bērnudārzi, kas ņem no 1,5 g.v. (vai varbūt kādā dārziņā vēl agrāk) un kur var aizvest kaut tikai uz vienu dienu nedēļā. Pats arī vadāju meitu uz tādu dārziņu, tagad jau uz pilnu darbadienu.

Fri, Jun. 17th, 2011, 11:30 pm
[info]viinogas

ahh, paldies, dikti daudz un izsmeļoši. ss.lv, protams, pilns ar sludinājumiem, bet vispirms, protams, mēģināšu caur zināmiem cilvēkiem meklēt. mums līdz 1.5 g.v. vēl dikti jāaug ;) paldies liels vēlreiz!