Wed, Sep. 7th, 2011, 03:40 pm
braucam mājās (?)

Tā, jāsaber kabatās latviešu nacionālās naudas vienības un jābrauc uz Rīgu. Kodumaa*, mēs jau braucam!

Vispār es šodien esmu viss tāds priecīgi satraucies, jo atsaucās viens no šejienes bērnudārziem, kurā bijām pieteikušies, šiem esot atbrīvojusies vieta!

In other news, šorīt bijām pieteikties ID kartei — izrādījās, ka viens pieaugušais nespēj savākties, lai pašapkalpošanās fotobūdiņā uztaisītu sakarīgu foto (būs stipri smieklīgs foto uz ID), toties viens mazs bērns, lai arī sākumā teica, ka esot "bail", tomēr nofočējās tik priecīgs un smaidīgs, ka ID karte būs pa smuko. Vēl izrādījās, ka garumzīmes viņi nevarot dabūt virsū uz ID kartes, toties ž burtu viņiem esot pienākums atstāt. Vispār esmu par to pikts, un ļoti labi saprotu tos, kuri Latvijā tiesājas, ka viņu vārdi Latvijas dokumentos tiek "sakropļoti".

-----
* Tas būtu "dzimtene" pa latviski.

Wed, Sep. 7th, 2011, 03:51 pm
[info]rediiss

nēnu, zinkā, vien ir, ka fujpē, kā mans uzvārds tagad necmukiņi izstās. bet galvenais jautājums - vai atšķīrīgā rakstība dažādos dokumentos nevar radīt pārpratumus? nu, ka tevi neatzīst par tevi, teiksim :)
vispār izklausās jautri jum stur. piši iščo! :)

p.s. a ko var darīt tartu? tur tak tikai viena iela. tiesa, bija viens kļovijs pagrīdes klubiņš, kur pie griestiem salīmētas bungas. bet tā citādi tāds liels purčiks, ne? :)

Wed, Sep. 7th, 2011, 03:52 pm
[info]rediiss

turpinot sarunu ar sevi, bet varbūt toreiz, kad biju iekš tartu, vienkārši lija lietus :D

Wed, Sep. 7th, 2011, 04:11 pm
[info]pzrk

Man izdevās pārliecināt, ka es esmu es, ar visu to, ka iepriekš personas kods bija piešķirts cilvēkam ar citu uzvārdu (nu, es jau rakstīju, ka viņi tur vienu burtu par daudz bija ierakstījuši) — šodien tai migrācijas birojā es tantei par to pastāstīju, viņa parakājās pa saviem telefona numuriem, piezvanīja "kam vajag", par kaut ko paķiķināja tur ar otru sarunas biedru un teica man, ka esot izlabots.

Nu, sākumā tiešām liekas, ka te ir divas ielas - viena Rīgas iela (Riia), pa kuru brauc visas mašīnas, un tai šķērseniski viena gājēju iela, pa kuru iet visi gājēji un turpat uz tās ielas dzer āra krodziņos. Bet nu ir ir te arī visādas citādas atrakcijas — studentiem īpaši liels piedāvājums, piem., katrs sevi cienošs students uzskata par savu pienākumu veikt triku, šķērsojot upi pa tilta arku (te viens uzskatāms video), citi studenti vizinās pa upi ar kaut kādu vecu baržu, esmu manījis arī vismaz vienu trako, kas ar velosipēdu taisa nobraucienus no Toomemegi. Ir te vismaz divi kino, viens no tiem 4D, bonusā arī ultra moderns zinātnes muzejs, uz kuru taisāmies aiziet, un leļļu muzejs, par kuru es vēl domāju, vai varam iet (vai es pēc tam mazo varēšu ārā no turienes dabūt :D ). Lielie tirdzniecības centri kādi 4 gab., autobusu līnijas kādas padsmit. Ir arī grāmatu antikvariāti, picērijas un slēpošanas trases. Tā ka mierīgi var braukt pie mums ciemos, garlaicīgi nebūs ;)

Wed, Sep. 7th, 2011, 04:34 pm
[info]de

zinātnes centrs ir super! (cik maza ir tava mazā? mans desmitgadīgais dūkulītis laukā nebija dabūjams.) 4d ķinis, nūūū, labi, ka tās filmiņas ilgst tikai 10 minūtes, tiesa, ļooooti garas 10 minūtes.
mēs pirms nedēļas 2 dienas mētrainē sabijām, tagad varu zinīgi izrunāties:)
lai jums tur laimīgi.

Wed, Sep. 7th, 2011, 05:00 pm
[info]klaide

bijām pagājšgad tajā leļļu muzejā. tur daudz padomjlaiku mantas, ka brīžiem sīči mūs pašus vilka uz priekšu :D
vajadzēs kādreiz uz zinātnes muzeju arī aizbraukt, nezinājām par tādu.

Wed, Sep. 7th, 2011, 07:05 pm
[info]rediiss

ā, jā, pareizi - vienu mega tirdzniecības centru piečekoju. tāds liels klucis. izrādās, dafiga, ko darīt! jā, nu, droši vien lietus man visu peizāžu toreiz sabojāja. jā, lietus vainīgs :D

Wed, Sep. 7th, 2011, 07:19 pm
[info]pzrk

Ar to "lielo kluci" savulaik igauņu kolēģis mani iepazīstināja kā neglītāko celtni Igaunijā :)

Wed, Sep. 7th, 2011, 07:28 pm
[info]rediiss

hehe man TIK traki nelikās :D

Wed, Sep. 7th, 2011, 09:32 pm
[info]misame

Tu tik bieži pēdējās dienās raksti, ka es pēkšņi izdomāju, kā Tevi sauc :D
Un jā, googlē var atrast lapas, kas piemin gan vārdā, gan arī nikā.

Wed, Sep. 7th, 2011, 11:13 pm
[info]pzrk

Sasodītais Buzz :D
Ciba jau viens no pēdējiem relatīvi anonīmajiem bastioniem... Būs kaut kas jādara lietas labā, lai to noturētu. Bet nu šie pēdējie piedzīvojumi bija tieši ar vārdu saistīti, un kā nu rakstīs bez piemēriem...

Starp citu, zinu arī Tavu vārdu, tikai nu vairs neatceros, kā un kur to uzzināju. ;)

Wed, Sep. 7th, 2011, 09:46 pm
[info]crescendo

Sainteresējos - rakstīt garos burtus tā, kā igauniski raksta garos burtus viņi neļauj, vai pats negribi?

Wed, Sep. 7th, 2011, 11:24 pm
[info]pzrk

Hmm, uzrakstīju pagaru atbildi mobilajā pārlūkā, ne to saspaidīju, un visu pazaudēju. :(

Visu rezumējot un ignorējot novirzes no tēmas, mana atbilde būtu bijusi - es negribu, viņi neļauj.