Fri, Sep. 16th, 2011, 11:57 pm
pat bezdarbnieki viņus neklausa

Tikmēr pirms 80 gadiem Iekšlietu Ministrijas Vēstnesis ziņo:
"Liela komunistu neveiksme.
Gatavojoties Saeimas vēlēšanām, komunistu uzpirktie dienderi attīstījuši rosīgu darbību vairāk virzienos: vieni rakstījuši un drukājuši vēlēšanu uzsaukumus un proklamācijas, citi tos izdalījuši, daži, izpildīdami Maskavas sūtītās instrukcijas, mēģinājuši iespiesties citās organizācijās, lai tās šķeltu un radītu tur opozīcijas grupas, vēl citi pindzelējuši komunistu uzrakstus uz sētām un ielām, vai ari mēģinājuši sarīkot nekārtības u. t. t., — vārdu sakot — uz komunistu pavēli un par komunistu naudu — gribējuši būt ļoti aktivi un rosīgi. Viņi pat iegādājuši slepenu drukātavu un rakstāmmašinas! Zīmīgi, ka mūsu darbīgās politiskās pārvaldes ierēdņu nupat atklātā Rīgas 1. komunistu rajona vadība atkal atradusies žīdu rokās. Daļa no pēdējiem ir studenti. Apcietināti ari daži krievi, bet latviešu ir samērā ļoti maz. No jau apcietinātiem komunistiem minami žīdi Eižens Fridmanis, AI. Joelsons, Šije Segals, Rivka Kofeika, Rivka Volžonoka un vēl citi, no krieviem — Tautas labklājības ministrijas darbinieks Nikolajs Mironovs un vēl Dmitrijs Markovs, bet no latviešiem pag. gadā no sociāldemokrātiem aizstāvētās Rīgas 4. vidusskolas sienas avīzes lietā pazīstamais Voldemārs Sils.

Politiskai pārvaldei izdevies nevien apcietināt atbildīgus komunistu darbiniekus, bet ari atrast viņu slepeno drukātavu, biroju, instrukcijas, pārskatus, šifrus un citus ļoti svarīgus materiālus. Starp citu no atrastiem komunistu pārskatiem redzams, kā viņi paši atzīst, ka viņu pretvalstiskai darbībai Latvijā esot ļoti, ļoti mazi un niecīgi panākumi, jo pat bezdarbnieki tos neklausot."

Sat, Sep. 17th, 2011, 12:11 am
[info]dominika

ak vai!

Sat, Sep. 17th, 2011, 06:45 am
[info]kautskis

Izņemiet antisemītiskās atsauces (jo visi semīti palika PCTVL), to par slepenību un nepopularitāti -- un voila, teksts kā vakar rakstīts. It īpaši patīk frāze "komunistu uzpirktie dienderi attīstījuši rosīgu darbību vairāk virzienos."

Sat, Sep. 17th, 2011, 03:35 pm
[info]mapats: nav precīzi par tiem jūdiem teikts

Cilēvičš - 1998. gadā ievēlēts 7. Saeimā no Tautas Saskaņas partijas un kopš tā laika ir bijis visu parlamentu deputāts. 2002. gadā ievēlēts 8. Saeimā (no PCTVL saraksta), 2006. gadā ievēlēts 9. Saeimā (no "Saskaņas Centra" saraksta).

Tautība - ebrejs

http://lv.wikipedia.org/wiki/Boriss_Cilevičš

Sat, Sep. 17th, 2011, 03:58 pm
[info]kautskis: Re: nav precīzi par tiem jūdiem teikts

O, my mistake.

Jo lielākā daļa semītu palika PCTVL.