Fri, Oct. 21st, 2011, 07:36 pm
Tere tulemast Lätti!

Brauciens starptautiskajā autobusu reisā Tartu-Rīga šoreiz random kārtā piedāvā braukšanu kopā ar latviešu pensionāru pāri, kuri laikam bijuši ekskursijā uz Tartu ("vissmukākā ēka laikam bija teātris"), un krievu valodā runājošu gaišmatainu māmiņu ar diviem pirmsskolas vecuma bērniem. Esam braukuši apmēram pusotru stundu, un man šķiet, ka pensionāru pāris savā uzvedībā daudz neatšķiras no man apkārt esošajiem trim bērniem. Nupat no pensionāru puses atskanēja "kāpēc tu rauj nost man brilles?", un "nu ko tu dari?", un "aizver muti!".

Tad vēl pie robežas autobusā uzradās latviešu robežsargi, kuri it kā pārbaudīja pases, es jau baigi sagatavojos, noņēmu keponu un sakārtoju frizūru (laikam ceļošanas privička no laikmeta pirms Šengenas), bet šie knapi sekundi veltīja skatienam pases virzienā.

Tere tulemast Lätti!

Fri, Oct. 21st, 2011, 08:15 pm
[info]divi_g

Tērē Tulamorā latus? :D

Fri, Oct. 21st, 2011, 08:42 pm
[info]pzrk

Hehe, ideja kā māja - esmu pa kabatām atradis piecīti un sācis kalkulēt galapunktā ierašanās laika korelāciju ar veikalu darbalaikiem un piecīša alkoholisko ietilpību. (Man laikam iedevusi galvā autobusā pieejamā kafija, nez ko viņi tai automātā iepildījuši.)

In other news, pensionāri ir izkoduši mazo blašķīti, pirms brīža nezināmā virzienā (bet noteikti ar slaidu loku) aizlidoja alus korķītis.

Fri, Oct. 21st, 2011, 08:46 pm
[info]divi_g

Visietilpīgāk šamo laikam būtu izteikt kādā vietējā ražojuma kokteilī, taču neuzraujies uz kādu "Preiļu dzeltenā" versiju :D

Fri, Oct. 21st, 2011, 08:56 pm
[info]pzrk

Aha. Igauņiem toties tikpat bēdīgi slavens ir 2001. gada "Pērnavas stiprais":
en.wikipedia.org/wiki/Pärnu_methanol_tragedy
Nezinu gan, kā un vai viņi paši to dēvē tautas folklorā

Fri, Oct. 21st, 2011, 09:03 pm
[info]divi_g

Izlasīju, interesanti, kaut gan nav pārsteidzoši. Izņemot soda termiņus - tie tiešām bija ļoti īsi :0