Sat, Oct. 22nd, 2011, 12:22 pm
you know you're from Tartu when...

Atbraucis uz Rīgu, sab.-trans. pieturā pieķēru sevi, ka esmu jau pieradis pie Tartu autobusu kursēšanas īpatnībām - sazin kādu iemeslu dēļ jēdziens "apstāšanās pie pieturas" tur ir visai plaši interpretējams, un autobusi Tartu visai bieži un ne visai prognozējami apstājas 5, 10, 20 m aiz pieturas zīmes.

Rīgā kaut kas tāds nav iedomājams, Rīgā es jau biju ieradis rēķināties, ka autobuss/trolejbuss/tramvajs apstājas ar metra precizitāti pie staba, bet vakar [Rīgā] neviļus nostājos gabaliņu aiz pieturas, par ko pie sevis par sevi iesmēju.

Sat, Oct. 22nd, 2011, 01:43 pm
[info]kautskis

Vēl viena igauņu sab trans īpatnība (vismaz Valgamaa, salīdzinot ar Ziemeļvidzemi). Ziemeļvidzemē lauku autobusu pieturās ir soliņi, bet nav sarakstu. Valgamaa ir saraksti, bet nav soliņu.

Man latviskais piegājiens šķiet daudz pareizāks: tie, kas ar to autobusu brauc, tāpat zinās, kad viņš nāk. Bet pasēdēt pieturā un patērgāt ar līdzbraucējiem par to, kāda šogad branga ābolu raža padevusies un kas ta viņus jaudā noēst -- tā ir neatņemama lauku sabiedriskās dzīves sastāvdaļa, to nolaupīt spēj tikai kaut kādi necilvēki.

Sat, Oct. 22nd, 2011, 02:04 pm
[info]diana

Doma būtībā ir ļoti apsveicama un ieviešama arī Rīgā. Lai sabiedriskais transports pie pieturzīmes tikai SĀK bremzēt, un visiem pieturā stāvošajiem būs iemesls drusku paskriet. Samazināsies sirds slimību riski utt.