Tue, Nov. 1st, 2011, 04:06 pm
[info]pzrk: es te bišku padziedāšu, ja drīkst

Biju vakar uz kora mēģinājumu (un cita starpā pirmo reizi vēru "the" Universitātes durvis, cerams, ne pēdējo).

Ak jā, varu pierakstīt sev nākamo "panākumu" igauņu valodas apguvē — avīzē pamanīju (un plus/mīnus sapratu) interesantu sludinājumu, atsaucos uz to, un... "es domāju, ka tas ir skaistas draudzības sākums"*.

Sākumā nesapratu, kāpēc nākamajā dienā (sestdienas rītā) pēc "pieteikuma vēstules" nosūtīšanas man zvana kāds sajūsmināts bass un aicina mani uz mēģinājumu; un kāpēc arī kora diriģente mani sagaida bezmaz burtiski atplestām rokām. Izrādās, viņiem tāpat kā Latvijā koros mēdz būt "kadru problēma", un basu viņiem trūkst. Turklāt vakar arī nebija uz vietas labākie kadri, toties uz vietas esošie nebija diez ko... labi, teiksim tā. (Biju arī pārsteigts, ka viņi paši to arī tā atklāti paziņoja.)

Nu, padziedāsim. Sākums jau nebija diezko spožs, ej nu tu padziedi igauņu valodā, ja nevar paspēt tekstu tik ātri izlasīt (jādomā par izrunu, jābrīnās par kārtējiem dīvainiem vārdiem), kur nu vēl to visu izdziedāt. Un jāmācās skaitļa vārdi intensīvāk, lai nav katru reizi "uz pirkstiem jāskaita", lai izsekotu, kura takts nu tagad jādzied. :)

P.S. Repertuārā pamanīju arī kādu J.Lūsēna un I.Zanderes dziesmu, nevaru sagaidīt to brīdi, kad varēšu dzirdēt viņus dziedam latviešu valodā. :D Ja arī nedziedās to, mēģināšu iesmērēt kaut ko no iepriekšējo gadu repertuāriem (savos arhīvos atradu diezgan lielus blāķus ar kora nošu lapām, un man pat šķiet, ka jābūt vēl).

* http://youtu.be/LYEeEonPaWo

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.