Wed, Nov. 23rd, 2011, 08:31 pm
LV vs RU

rus.TVNET komentāros pie raksta par šo viģiku starp daudziem citiem ir pievienots komentārs, kura viedokli es visnotaļ atbalstu:
"Jukka
7 ч. 18 мин.

Mana māte ir krieviete, tēvs latvietis. Pēc pases esmu latvietis. Manai sievai otrādāk. Ir vēl tūkstoši tādu pašu kā mēs. Un zemapziņā es saprotu gan latviešus, gan krievus. Latviešu ir maz, un viņi negrib pazaudēt to kas ir dārgs - savu identitāti. Krievu ir daudz, bet tie, kas šeit ir dzimuši un auguši jūtas kā otršķirīgi savā dzimtenē, dēļ politikas un arī dēļ latviešu attieksmes. Pie velna - uz ko mēs ejam??? Agri vai vēlu visas tautas tāpat sajauksies kopā, un būs viena rase. Un vienīgais kas mūs padara par cilvēkiem ir cilvēcība, un nav svarīgi kam tā piemīt latvietim vai krievam. Vērtējiet cilvēkus pēc viņu darbiem, nevis pēc nacionālās piederības to es gribu pateikt latviešiem, un lūdzu cieniet valsti kurā dzīvojat - to es varu pateikt krieviem. Un mazāk klausieties politiķos. Es patiešām būtu priecīgs redzēt Lindermanu ar Dzintaru var šādu dedzību karojot pret Briseles pabalstu griezējiem nevis katram pret savu tautu."

Es esmu pret šādu sarīdīšanu.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 08:39 pm
[info]divi_g

Tas, ka nacionālā jautājuma nevajadzīga cilāšana ir izdevīga pārāk daudziem, un ne tikai .lv iekšienē, imho ir acīmredzami.

Taču par pašu klipu - diemžēl ir arī otra puse, tā kā nu.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 09:04 pm
[info]pzrk

Jā, šāda otrā puse tiešām ir tāda "dark side".

Wed, Nov. 23rd, 2011, 09:06 pm
[info]heda

Klips ir zagts no Todorovska juniora filmas "Стиляги", kuras vēstījums ir pretējs tam, ko pauž padomju cilv. Lindermans
http://www.youtube.com/watch?v=zb9NO5CMZfY

Wed, Nov. 23rd, 2011, 09:09 pm
[info]divi_g

Strikti ņemot, zagts ir no Nautilius Pompilius.

Btw, grupas un tās līdera attiecības ar politiku ir interesantas.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 09:57 pm
[info]heda

Mūzika, protams. Kaut ir arī dzirdēts, ka Butusovs no Pink Floyd spēris.
Kormiļcevs, starp citu, apvainots rusofobijā :), bet par Butusova interesantajām attiecībām ar politiku esot teicis "Я не хочу, чтобы наёмные гопники, оттягивающиеся за счёт налогоплательщиков, внимали стихам, которые я писал сердцем и кровью".

Wed, Nov. 23rd, 2011, 10:08 pm
[info]divi_g

Kad ir šis citāts?
Varbūt es esmu kaut ko palaidis garām, taču savulaik Butusovam bija ah-ti jaukas attiecības ar Krievijas valdību un Putinu.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 10:54 pm
[info]heda

It kā 2006.g., pēc tam, kad Butusovs sadraudzējies ar našistiem. Kārtējais vēstures paradokss - viens autors nemierīgi grozās kapos, otrs, domājams, ļoti apmierināts arī ar Lindermana interpretāciju.
Tāpēc jau rakstīju, ka iebildējs pret zagšanu varētu būt Todorovskis, bet vispār jau zīmīgi, ka viņi identificējas ar to pusvājprātīgo komjaunieti no filmas.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 10:57 pm
[info]divi_g

Pārāk sarežģīti tādiem vienkāršiem prātiem kā manējais :D

Wed, Nov. 23rd, 2011, 09:15 pm
[info]heda

Nav nācies lasīt grāmatas, kurās kāds Franciju mīlētu vairāk kā Romēns Garī - Viļņā dzimis poļu ebrejietes un krievu ebreja dēls, divkārtējs Gonkūru prēmijas laureāts, Francijā nokļuvis jau pusaudža gados. Viņš raksta arī par to, cik grūti mātei veicās ar franču valodu un kā viņa savu dēlu izaudzināja par Francijas patriotu, daudz vielas pārdomām par īstu un viltus patriotismu.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 10:06 pm
[info]nastja

manuprāt gan tā ir paša izvēle, vai mīlēt latvieti, vai krievieti, vai sievieti parasto. Tāpēc jau nav jāpieprasa atzīt savu valodu kā otrā valsts valodu!!
Jā, es zinu, ka kaimiņos dzīvo krievi un man ir gana daudz draugu krievu, taču pat ar viņiem saruna ātri vien pāriet krievu valodā, ja vien latvieši to pārzin sarunu līmenī. Jā - tas iespējams bagātina mani, taču tas arī piesārņo ikdienas valodu.. un tas bullshits par krievu nabaga bērniem - nu cmoon.. kādasir proporcijas latviešu plūsmas dārziņos,cik tur ir Ņikitu un Aleksandru... sievišķim ar akcentu ir pārkāptas tiesības, jo bērnam nav iespēju apgūt izglītību dzimtajā valodā.. varbūt tev pašamar tagad jāiet uz pašvaldīgu un jāpastāv, ka ar tavu bērnu lai b/d sarunājas latviski nevis igauniski.. viena lieta, ka viņi nejūtas piederīgi Krievijai un nejūtas labi te, bet vienmēr jau ir izvēle.. kaut vai asimilēties, kopt savas nācijas paražas svešumā vai atgriezties senču dzimtenē..

Wed, Nov. 23rd, 2011, 11:21 pm
[info]veed_logs

Mīļā miera labad latviešiem vienkārši vajadzētu atteikties no savas latvietības, valodas, kultūras un arī no savas valsts. Tā būtu labāk, visi dzīvotu draudzīgi, neviens nelamātu par fašistiem. Tāpat jau visas visas tautas un rases taču sajauksies. Pie velna, nav ko kašķēties, runāsim krieviski un būsim draugi!

Thu, Nov. 24th, 2011, 09:25 am
[info]ninona

Daļa latviešu tik ļoti iekrituši valodas un kultūras (par ko pašiem nereti maz sajēgas) aizsargāšanā, ka tiešām aizmirst vienkāršas cilvēcīgas vērtības.
Man vīrs ir krievs, ģimenē runājam vienkārši katrs savā valodā, valoda ir daļa no mūsu identitātes un saprasties šī atšķirība netraucē. Ar kolēģiem latviešiem viņš runā latviski, ar krieviem - krieviski. Pati, kad strādāju par tulkotāju, ar blakus sēdošo kolēģi - krievu - runāju krieviski, viņš ar mani latviski. Treniņam. Ar vīra radiem, kuri gados jauni, sarunājamies latviski, ar omītēm runāju krieviski.
Man tas šķiet tikai normāli. Man krievu kultūra ir interesanta, tā ir bagāta, mazliet eksotiska. Tāpat neaizmirstu arī latviskās paražas. Mums ir divpusēja ģimene.
Man ir laimējies - ar etnisko naidu nesaskaros. Man tiešām nav nācies saskarties pret mani kā latvieti agresīvi noskaņotu krievu, vai kādu latvieti, kas nosodītu manu laulību ar krievu.
Es pieļauju, ka liela nozīme ir mūsu pašu attieksmei. Jo mēs vairosim pozitīvo pieredzi, jo vairāk cilvēku sapratīs, ka cita valoda vai kultūra mūs nespēj tā apdraudēt, kā baidāmies. Apdraudējums nāk no pašu naida un agresijas.