Tue, Jan. 17th, 2012, 01:06 am
elektrikaubad

Izblieza/-u pēdējā/-o spuldzīte/-i, tagad sēžu tumsā pie datora ekrāna. Pirms brīža jau biju nolēmis iet ar visām 8 (astoņām) izdegušajām spuldzītēm (otrā istabā gandrīz tas pats, tikai tur nav datora ekrāna) rīt uz veikalu "Elektrikaubad", kas, tici vai nē, ir tuvākais veikals manām mājām, ja neskaita kapakmeņu bodi, tomēr ne vienā, ne otrā (tfu, tfu, tfu) neesmu vēl bijis. Tad es uz pāris mirkļiem jau sāku apsvērt, cik vēl ilgi līdz vasarai (un gaišākiem vakariem), bet nu tad es padomāju, ka pārāk bieži esmu nomodā pa naktīm, lai dzīvotu bez elektrības. Plīts nosūcējs gan turpinās dzīvot bez apgaismojuma, jo tur iebūvēto izdegušo lampiņu man neizdevās dabūt ārā, tikai nolauzu vienu dekoratīvo stūri.

Par elektrību runājot, kā jaunizceptais [info]pajautaa "aizbildnis" ļoti priecājos par diskusijas kvalitāti šodienas visvairāk komentētākajā pajautaa ierakstā. Es vispār gribētu, lai pajautaa satura vērtības ziņā līdzinātos ask.metafilter.com vai varbūt vēl arī answers.yahoo.com. Man par to vēl jāpadomā.

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:14 am
[info]klusais_okeans

nu re, atkal tēma par boileriem un atkal es neko nesaprotu

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:18 am
[info]pzrk

Es, godīgi sakot, elektrības lietās esmu... kā čaiņiks, bet varu uzklausīt, ko tieši Tu nesaproti :)

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:23 am
[info]klusais_okeans

par to slēgšanu iekšā ārā- vai ir izdevīgi uz divām dienām atslēgt vai nav, mūžīgais jautājums :D

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:35 am
[info]pzrk

Pa laikam esmu dzīvojis dzīvokļos, kur ir boileris, un arī manu vecāku mājās valda negrozāms princips, ka boileris pa nakti jāslēdz ārā, tā ka esmu veltījis laiku pārdomām par šo tēmu. Skaidrs [man] ir tas, ka noteikti ir vērts slēgt ārā, ja uz ilgāku laiku dodies prom (divas dienas, manuprāt, ietilpst šai kategorijā). Pārējais varētu būt atkarīgs no konkrētiem apstākļiem - uz kādu temperatūru boileris ir ieregulēts ([info]kemune to arī tur skaidroja), cik ilgā laikā tas boileris uzsilda ūdeni no tādas atdzisušas temperatūras... Ai, jo vairāk par to domāju, jo mazāk man liekas, ka es to saprotu. :)

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:43 am
[info]klusais_okeans

that's the point, jo vairāk domāju, jo mazāk saprotu :) da boileru kods

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:28 am
[info]mufs

Tev labi,vismaz tā nav TAVA tēma. a es ta vēlarvien neko nesaprotu :(

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:45 am
[info]pzrk

Bet paskat, Tev tur pat piesakās privāti konsultēt! Karogu rokās un uz priekšu, gan jau izdosies, ja ne saprast, tad vismaz atrisināt.

Tue, Jan. 17th, 2012, 09:52 am
[info]mufs

:) " gan jau izdosies, ja ne saprast, tad..."
you made my morning :)

Tue, Jan. 17th, 2012, 10:01 am
[info]pzrk

:)
Nu, es jau tik pēc savas mērauklas - man ir pat diezgan konkrēts saraksts, ko es šai dzīvē vēlos iemācīties, izpētīt, uzzināt, bet nevienā pozīcijā elektrība nav pat pieminēta. :)

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:42 am
[info]termostats

"Mulle, palun, kaheksa niisugust lampi!" ? :D

Kāpēc vecās lampas jānes uz bodi?

Tue, Jan. 17th, 2012, 01:51 am
[info]pzrk

Frāzes pareizību nevarēšu komentēt, bet nu atkritumu šķirošana te notiek diezgan intensīvi. Neesmu gan pārliecināts, vai tai veikalā ņems pretī, bet nav jau grūti aiznest un pajautāt.

Tue, Jan. 17th, 2012, 08:51 am
[info]divi_g

Mērķis ir labs, taču šaubos, vai sasniedzams - auditorija tomēr nav tik plaša un stingra moderācija nav pierasta.