Thu, Apr. 12th, 2012, 12:04 am
ar ID karti pāri robežai

Ā, starp citu, atsaucoties uz neseno satraukumu (un par ko tik es neesmu nesen satraukājies), reportēšu, ka robežai pāri tikām arī bez pases. Turpceļā autobusa šoferis gribēja redzēt dokumentu (iespējams, tāpēc, lai izdomātu, kādu atlaidi piemērot bērnam) un viņam pietika ar ID karti, savukārt atpakaļceļā ar vilcienu vispār nevienam neinteresēja mūsu personu ierašanās šai ziemeļvalstī. Ne tur kāds sarkano paklāju bija uz perona izritinājis, ne ar ziediem un skūpstiem sagaidīja. Galīgi nekārtībiņa.

Thu, Apr. 12th, 2012, 09:45 am
[info]begemots

Kā tagad iet vilcieni? Līdz Tallinai arī?

Thu, Apr. 12th, 2012, 10:34 am
[info]pzrk

Kā jau pirms kāda laika attapīgi cilvēki bija salīdzinājuši, šai maršrutā vilcienu kustības ātrums tagad ir apmēram tāds pats kā pagājušā gadsimta pirmajā pusē:
http://aculiecinieks.delfi.lv/news/blogi/ar-vilcienu-no-rigas-uz-tallinu-lenak-ka-ulmanlaikos.d?id=41975600

Brauciens līdz Tartu aizņem ap piecām stundām (ar pārsēšanos Valgā), pusstundas pauze Tartu un tad 3 h brauciens līdz Tallinai. Viens reiss dienā, 13:20 izbrauc no Rīgas, 21:56 ierodies Tallinā. Pretējā virzienā ir līdzīgi, no Tallinas izbrauc 6:46, Rīgā ierodies 15:03.

Lieku cerības uz Rail Baltica un maršruta opciju caur Tartu (nezinu, kādā apstiprināšanas stadijā tas Rail Baltica ira, pirms kāda laika bija maršruta izbūves variants vai nu caur Pērnavu vai caur Tartu).