Sat, May. 19th, 2012, 10:19 am
kā es sāku šaubīties par savu veselo saprātu

Tas nu gan nebija šodienas plānos - piecpadsmit min. pirms vilciena atiešanas apstulbināti stāvēt pie sienas, kur vēl nesen bija bankomāts, bet tagad vienkārša un parasta siena. Kādu brīdi pārdomāju dzīvi, bet joprojām neatkāpos no pārliecības, ka esmu pie pilnas saprašanas un bankomāta [kādreizējo] esamību neesmu izdomājis. Būtu kaut zīmīti atstājuši.

Atpakaļ uz centru iet vairs nebija laika, tad nu gāju uz vilcienu, skaitot skaidro naudu un apsverot, cik tālu varu par to aizbraukt un ko es darīšu Valgā/Valkā un kā es tikšu uz Rīgu no turienes. (Vakar iedzēris alu, jau biju nonācis pie idejas, ka varētu stopēt; šorīt tas jauneklīgais trakulīgums ir jau gandrīz pārgājis.)

Bet nu manu dienu izglāba praksē pārbaudītā bauma, ka igauņu vilcienos pie konduktores var norēķināties ar bankas karti. Väga tore!

Sat, May. 19th, 2012, 01:52 pm
[info]krazuu

jā, tas par kartēm vilcienos ir reāls bonuss, līdz kuram LV vilcieniem tikai augt un augt!
toreiz vispār piemetās kkāds kultūršoks pārkāpjot no EE vilciena uz LV - kaut kāds tāds tipisks 'zdrastvuj roģina' vagonā utt :)

Sat, May. 19th, 2012, 02:07 pm
[info]pzrk

Latvijas puses konduktorei šodien arī apjautājos, vai karti viņa pieņem - viņas atbilde un tās intonācija bija tāda, kas lika noprast, ka šajā gadsimtā tāda iespēja nav sagaidāma.

Sat, May. 19th, 2012, 03:59 pm
[info]dominika

jā, es laikam tev nepastāstīju, ka tad, kad es braucu, es ar pa ceļam bankomātu neatradu un biju baigi atvieglotā, ka varēju ar karti samaksāt.

Sat, May. 19th, 2012, 07:33 pm
[info]pzrk

Aha, līdz šim nebiju dzirdējis tādu skaidru apstiprinājumu, ka tas ir iespējams, un arī igauņu dzelzceļa mājaslapā tas nav skaidri uzrakstīts, drīzāk var saprast, ka viņi to nenodrošina.

Sat, May. 19th, 2012, 04:00 pm
[info]helvetica

valgā ir bankomāti. un vēl tur ir supergetō, kur pa 3,50Eur nopirkt tos grādīgos dzērienus, ap kuriem Rīgas Maxxximā siekalojos, žmiedzoties uz 7,50Ls notērēšanu par vienību ;)

Sat, May. 19th, 2012, 07:37 pm
[info]pzrk

Valgas bankomāti ir bik par tālu, tur 10 min. laikā jāpārsēžas uz otru vilcienu.
Bet saki jel manīm, kas ir tas maģiskais dzēriens?

Sat, May. 19th, 2012, 09:32 pm
[info]helvetica

Happy Panda plūmju vīns, hhh