Fri, Jul. 6th, 2012, 11:14 pm
ielejas skaņas

Mani fascinē akustika šai pilsētā. Itin bieži savā pagalmā dzirdu vilcienu taures, lai gan tuvākais dzelzceļš ir ielejas otrā pusē, un es vēl neesmu izdomājis, no kurienes tieši nāk tās taurēšanas skaņas, bet, iespējams, tās skan, tuvojoties Tallinas šosejas pārbrauktuvei, kas no mana pagalma stūra ir taisnā līnijā kādu 3-4 km attālumā (atkārtošos, ielejas otrā pusē), un, iespējams, skaņa ceļo pa spraugu māju starpā pagalma otrā pusē (jūs vēl spējat izsekot aprakstam?).

Šovakar akurāt plkst. vienpadsmitos pagalmā sadzirdēju arī baznīcas zvana skaņas, un atkal sāku domāt, kura tad ir tā baznīca, kuru te var dzirdēt. Varbūt Pēterbaznīca (šai upes pusē), varbūt Jāņa baznīca (vecpilsētā ielejā, otrā upes pusē) un šai gadījumā skaņas izplatībā gan savu lomu varētu spēlēt ielejas "sienas". Fascinējoši.

Sat, Jul. 7th, 2012, 12:30 am
[info]jan09: ;)

LV fascinējoša akustika ir Talsos, kur lomu spēlē pakalni, ezeri, nu un ēkas/ielas/koki protams ;)

Sat, Jul. 7th, 2012, 12:34 am
[info]pzrk: Re: ;)

Kalnu (nu, labi - reljefa) burvība. :)

Sat, Jul. 7th, 2012, 11:25 am
[info]krazuu

no tuvākām skaņām vēl ir foršas tās igauņu ķotku klačas tavā pagalmā brīvdienu rītos. pagājušā reizē tas bija kārtīgs apmulsuma moments, ka pie rīta kafijas gribējās ieklausīties par ko ta šīs tur klačojās, bet ņefiga nevar saprast un tad tikai cirslīgi attapos, ka esmu tak citā valstī :)

Sat, Jul. 7th, 2012, 11:29 am
[info]pzrk

Jā, tantiņu komūna šai pagalmā ir spēcīgi attīstīta. :)
Esot cēlušies no krietnās telefonu rūpnīcas strādnieku cilts. (Tepat kaut kur blakus esot bijusi.)