Tue, Aug. 21st, 2012, 12:44 am
sezonas beigām nē

Dienvidzemju cibiņi sūdzas par karstumu, ziemeļzemju cibiņi apcerīgi prāto, vai rudens ir jau sācies, vai vēl nav.

Mana cīņa ar rudens sezonu izpaudīsies kā velo atdzīvināšana — svētdien ar diezgan aizdomīga paskata aizmugurējo riepu nobraucu 31 km no Elvas cauri mežiem šurpām uz Tartu, pēdējo pieturu uztaisīju 2 km no mājām, un... pffffffff, riepa pārsprāga un izlaida gaisu.

Slikti, ka velo nav stumjams, slikti, ka principiālu iemeslu dēļ neiešu uz tuvāko velodarbnīcu. Domāju, ka rīt uz dārziņu brauksim vismaz trijatā — es, meita un aizmugurējais ritenis, tad vēl tik jāizdomā, kur atrast jaunu mīļāko velodarbnīcu.

Tue, Aug. 21st, 2012, 01:14 am
[info]divi_g

Nu ja Tev nav kaut kādas ūberbezkameru riepas, tad viss, kas vajadzīgs, ir kamera (parastā .lv ir kādi 2-3 lati, gan jau igauņos līdzīgi) un divi palieli skrūvgrieži vai mazi laužņi, un lieta ir darīta arī bez velodarbnīcas. Tikai nevajag to darīt netīrās vietās, lai nevajadzīgi mēsli aļa smiltis nepaliek starp riepu un kameru :)

Tue, Aug. 21st, 2012, 01:24 am
[info]pzrk

Hmm, nu jā. Vēl vajag arī "taisnas rokas", kas šādām vajadzībām parasti man izrādās diezgan "līkas". Nu, un vēl vajadzētu 3x pārdomāt, kāds riepu izmērs vajadzīgs - pēdējā diskusija ar velotūristiem-riepu-spridzinātājiem (kuriem, izrādās, nebija līdzi pareizā izmēra rezerves riepas) lika padomāt, ka arī velo riepas mēdz būt dažāda izmēra.

Tue, Aug. 21st, 2012, 01:27 am
[info]divi_g

Riepas izmēru paskaties uz riepas, atbilstošu kameru (afaik izmēri ir zināmās +/- robežās) veikalā iedos. Tas un viss pārējais tiešām nav sarežģīti :)

Tue, Aug. 21st, 2012, 05:59 am
[info]vistu_zaglis

Izmērs riepai uz sāna rakstīts. A par to roku leņķi, zin', man dažreiz ir sajūta, ka šamās aug vispār spirālveidā un no izvadiekārtas, tak kameru nomainīt pat man izdodas uz skaitli trīs un pāris cigarešu garumā, procesā izlietojot tikai 5-7 necenzētus izteicienus :)

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:34 am
[info]pzrk

Tiktāl es droši vien tiktu, bet par balansēšanu un spieķošanu gan man nav nekādas sajēgas un man šķiet, ka tieši šajā procesa posmā to aizmugurējo riteni sajāja jau darbnīcā.

Tue, Aug. 21st, 2012, 01:26 pm
[info]x_f

Spieķošana tev nav vajadzīga. Ja noņem riepu un izskatās, ka tomēr ir baranka, tad gan, bet labāk vajag profesionālu palīdzību. Taču pat es neķeros pie spieķošanas, tā vieglāk salaist visu lielākā grīstē nekā bija pirms tam.
Balansēšana jau nav nekas īpašs, tikai mazliet piepumpē, paskaties, lai riepa visur vienādi ieguļas aplocē, ar pirkstiem paspaidi vai pavelc ārā, ja vajag, un pumpē pilnu. Braucot tas nav jūtams, ja vien nesāksi nesties ar 60-70 km/h. :)

Grūtākais visā procesā ir riepas malas dabūšana pāri aplocei, atpakaļ parasti ir vieglāk. Var ar diviem skrūvgriežiem (vai var nopirkt speciālas lāpstiņas), tikai uzmanies un nesabojā aploci, un nesabaksti jauno kameru. Pie reizes apskaties, kur tev ir caurums vecajā kamerā, kas tajā vietā ir riepā (vai nav kas iedūries) un drošības labad izkrati un izslauki riepas iekšpusi.
Tas arī viss.

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:17 am
[info]alefs

Kāpēc velo nav stumjams?

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:40 am
[info]pzrk

Kamera pavisam tukša, un riepa švunkā riteni uz sāniem, nevis normāli saplacinās zem diska, nezinu, kā to normāli aprakstīt. Mājupceļš radīja iespaidu, ka stumšana nav laba doma (vai arī doma ir ok, bet tad jāpērk arī jauna riepa, nojaušu gan, ka arī tas būs nepieciešams).

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:49 am
[info]alefs

Neredzot konkrēto situāciju, komentēt kaut ko, protams, ir grūti, bet diez vai no divu kilometru tukšstumšanas varētu būt nepieciešama jauna riepa. Slodzes, šādi stumjot, taču nekādas nav, lai jau riepa lokās, kā pašai patīk.

Tue, Aug. 21st, 2012, 09:10 am
[info]pzrk

Riepa bija aizdomīga vēl pirms iztukšošanās, vienā vietā bija aizdomīgs burbulis un tur gandrīz vairs nebija protektora. Tas, šķiet, vairs nav labojams. Citādi - nu jā, stumjams ir vairāk, nekā sākumā rakstīju, bet nu tā švunkāšanās to apgrūtina.

Tue, Aug. 21st, 2012, 12:04 pm
[info]goddes

Klau, lūdzu nesaki, ka neproti salīmēt kameru! 5min

Tue, Aug. 21st, 2012, 12:15 pm
[info]goddes

Un viens Mērfija likums, ja vislaik vazāsi līdzi veloaptieciņu, visticamāk to neievajadzēsies:)

Wed, Aug. 22nd, 2012, 06:41 pm
[info]unknown_entity

Ārdlas galā ir viens

Wed, Aug. 22nd, 2012, 06:49 pm
[info]pzrk

Jap, šodien tieši tur arī biju pirmo reizi iegriezies, iepirku riepu.