Mon, Sep. 17th, 2012, 11:20 pm
mūzika bērnībā

Turpinot cibot par tēmām, kas pagrābtas citu cibiņu ierakstos, iekopēju zemāk atbildi uz jautājumu par pirmo mūziku bērnībā.

Pirmo neatceros, bet pārdomas uzjundīja visādas citas atmiņas.
Smilšukastes vecumā ar kaimiņu puikām uzrīkojām koncertu, visiem vecākiem un klātesošajām vecmāmiņām. Izpildījām Pērkona "Cik pulkstens" un vai nu "Dzeltenās kurpes" vai "Dzeltenos aizkarus", kas to vairs var atcerēties, bet sliecos uz dzeltenajām kurpēm.
Vēlāk, kad ap pirmajām atmodas vēsmām mājās parādījās MTV, man likās svarīgi paturēt atmiņā, ka pirmā popmūzikas dziesma, kas man iepatikās, bija UB40 - Kingston Town.

Mon, Sep. 17th, 2012, 11:42 pm
[info]zvirbuleens

Jā. Forša UB40 dziesma, man vēl tagad patīk, tāpat kā Pērkona un Dālderu gabali.

Es vairs neatceros, kādu mūziku pirmo dzirdēju, bet laikam pirmie iepatikās kādi R. Paula gabali, tad ABBA, vai kaut kas tamlīdzīgs. Iespējams, ļoti konvencioniāli, kaut gan Paula mūzika skolas vidē tolaik netika uzskatīta par krutu.

Tue, Sep. 18th, 2012, 12:35 am
[info]simamura

No bērnudārza laikiem blakus Lienītes repertuāram, kas bija pašiem jādzied, atceros, ka patika Paula Anno Domini un "vai tad tā ir puķe, kas nezied". Un tad 90. gadā man klasesbiedrs uzdāvināja Kailijas Minogas kaseti, bet līdz savam pirmajam magnetofonam man vēl bija jāgaida divi gadi. Tikmēr kaifoju par bildi uz vāciņa.