Thu, Feb. 12th, 2004, 11:27 pm
opera, kurā nedzied

Nesaprotu to sajūsmu par Mozillu. Opera vidējam lietotājam ir vieglāk apgūstama un saprotama. Man liekas, ka vieglāk ir nelietot tās fīčas, kas nav vajadzīgas, nevis ņemties un čakarēties un instalēt. Bez tam visi papildfīču serveri nokārušies un tad vēl pati Firefox par to apvainojās un uzkārās. Nu i nafig. Nav man nekāda vajadzība pēc standartiem, ja, piem, International Herald Tribune Mozilla attēlo vēl sūdīgāk par Operu. Resursu ēšanas apjoms arī daudz neatšķiras. Atstāšu UgunsLapsu tām lapām, kuras nedzied Operā. Es esmu runājis.

//starp citu, šobrīd tajā pašā International Herald Tribune pirmajā lapā ir šāds citāts:
"We look at the Irish. They really learned how to make full benefit of membership in the EU."
Ojars Kalnins, director of the Latvian Institute.

Thu, Feb. 12th, 2004, 11:47 pm
[info]swf

aiai cik forša dziesma tev bija skanējusi ;D

Thu, Feb. 12th, 2004, 11:53 pm
[info]pzrk

es arī tā domāju ;) tāpēc arī tā dziesma man skan ik pa laikam :)

Fri, Feb. 13th, 2004, 09:20 am
[info]divi_g

Nu nezin. Iemēģināju abus. Mozillai man interfeiss likās esam ērtāks, no Operas ņefiga nesapratu ;) Ar tiem pluginiem - dažreiz pat labi, ka viņu nav. Patīk multitabi - tomēr ērti, ka windos stāv vaļā viens lielais logs ar kādiem 5 apakšlogiem, nevis 5 logi, kas neļauj orientēties pa visu pārējo. Mozillas epasta klients nepatika - ļoti neērts, ka ir vairāk nekā 2-3 adreses :( Principā defoltais interneta klients man joprojām ir IE. Nu, kaut kā tā :)

Fri, Feb. 13th, 2004, 03:16 pm
[info]pzrk

tie logi iekš logiem (nezinu, kuru latviskojumu piemērot tiem tabiem) :) bija galvenais pamatojums, kāpēc paliku pie Operas, tiklīdz to izmēģināju. Ar Operas fīčām ļoti palīdzēja tutoriālis 30 Days to Becoming an Opera7 Lover (varbūt mazliet subjektīvs, bet visādi citādi ļoti ērts). Mozillas e-pasts saputroja visus vecos meilus, ko importēju no Outlook Express, tāpēc no tā atteicos ļoti drīz :) Un vēl viens subjektīvs, bet grūti apgāžams arguments pret Mozillu - man nepatīk nosaukums! ;)

Man ļoti patīk Operā izmantojamie peles žesti, patīk customizēšanas iespējas, klaviatūras šortkati utt utml, toties traucē drausmīgi neērtā bookmarku rediģēšana (lai gan bieži vien daudz vienkāršāk par bookmarku pētīšanu ir meklēšana googlē), traucē tas, ka Opera nesaprot, ka, ja es ierakstu adreses logā "delfi.lv", tad var pamēģināt pielikt priekšā "www", nevis minūtēm ilgi domāt, kāpēc tāda adrese neeksistē...

Ir vēl... gan priekšrocības, gan pakaļrocības, tb trūkumi, bet man Opera patīk labāk par citiem brauzeriem un gribas (kaut mazliet) atšķirties gan no tiem, kas ceļ debesīs Linux, Mozillu utt, visu citu noniecinot vai iznīcinot ar kādu vīrusu, gan no tiem, kas ar visām piecām turas pie IE un bļauj "neko citu negribu, liec mani mierā ar savu Operu" (ar pirkstiem nerādīšu un vārdos nesaukšu un tas šoreiz patiešām nav domāts par Tevi, [info]trz!)

Fri, Feb. 13th, 2004, 03:20 pm
[info]divi_g

Ja uznāks iedvesma, palasīšos to tutoriāli, tnx ;)

Sat, Feb. 14th, 2004, 03:48 pm
[info]andzha

Opera mouse gestures ir unikāli laba lieta.
Mozilla 1.6 rullē, ja ātrums sux. Piemēram, ja ātrums ir 0,1-0,5 kB/s Exploreris un Opera pēc ilgas gaidīšanas paziņo, ka lapu nevar atrast, bet Mozilla atver. Vēl Mozilla ver vaļā lapas vidēji ātrāk nekā citi browseri, taču, salīdzinot ar Operu, ieguvums ir minimāls (0,5-1 s).
FireFox minimālistiskais dizains rullē, bet pārējā ziņā - nekas ievērības cienīgs. Moš vienīgi uz vecām mašīnām tas ir atrāks, taču man tas tiešām vairs nav aktuāli.
Exploreris ir lēns, liels, robusts, bet pareizi rāda lapas. Tādēļ arī to ik pa laikam lietoju.
Bet nu Opera ir un, manuprāt, paliks labākā pārlūkprogramma.

Sat, Feb. 14th, 2004, 04:17 pm
[info]pzrk

kaut ko biju dzirdējis par to Mozillas pluspunktu, ja gadās lēns i-nets, bet biju piemirsis. Mēģināšu atcerēties Tevis teikto, kad nākamreiz darbdienas vidū besīšos par neiespējamu piekļūšanu vajadzīgiem serveriem :)