Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:39 pm
MAS: politiskais kompass

Economic Left/Right: -5.25
Social Libertarian/Authoritarian: -3.03

Iz šejienes: http://www.politicalcompass.org/


Kā jau daži pamanījuši, cibā tiešām (pārsteidzoši?) līdzīgi politiskie uzskati.

Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:46 pm
[info]kautskis

Tas pats kompass ir sabīdīts pa kreisi, imho. Nenormāli daudz jautājumu par Ļaunajām Megakorporācijām. A varbūt es iebilstu pret Ļaunajām Megakorporācijām tāpēc, ka man šķiet, ka viņas kropļo brīvo tirgu un neļauj man nošņāpt savu gabalu kapitālistu pīrāga? Tāpat visi jautājumi par reliģiju, cik nojaušu, tevi uzreiz bīda liberāļa virzienā. Bet vai nav iespējami konservātīvi ateisti?

Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:49 pm
[info]divi_g

Bija tak jautājums par abortiem un geju tiesībām uz bērniem :))

Mon, Oct. 22nd, 2012, 01:02 pm
[info]kautskis

Ir tāds čalis vārdā Rodžers Stouns (Roger Stone). Ir vērts par viņu palasīties, jo reti gadās sastapt tik neslēptu kucesbērnu, kas ar to arī lepojas. Viņš ir ļoti cienīts republikāņu biedrs, padomdevējs un "polītiskais konsultants," nenoliedzami konservātīvs. Tai pat laikā viņš ir bijis sapīts visādos skandālos, kas saistīti ar viņa izlaidīgo dzīvesveidu. Viņš vienreiz Ņūjorkerī skaisti paskaidroja, ir morāles likumi, kas paredzēti masām, un tad ir tādi, kas paredzēti tiem smukajiem un veiksmīgajiem kā es. Šī aptauja šādas smalkas nianses nekādi nespēj notvert.

Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:57 pm
[info]pzrk

Man arī radās līdzīgas pārdomas — un tā jau ir kopīga problēma visādām (ja ne visām) aptaujām. Ar prasmīgu jautājuma un iespējamo atbilžu formulējumu iespējams vai nu iegūt objektīvus datus vai arī tādus datus, kādi ir vajadzīgi.

Meli, lieli meli un fascinējoši dati. :)

Mon, Oct. 22nd, 2012, 01:24 pm
[info]dominika

lūk lūk, es kaut ko tādu gribēju piebilst. es arī, protams, iekritu tajā kreisi liberālajā lodziņā, bet bija vairāki jautājumi, kur man gribējās atbildi "nezinu" - par tām pašām megakorporācijām - kur es vienkārši nejutos pietiekami labi informēta, lai man būtu viedoklis, nu bet tā ka pieminētas megakorporācijas, bakstīju disagree. vai arī, piem., apgalvojums "abstraktā māksla, kurā nav izteikta nekāda doma, nav vajadzīga". principā es piekrītu, ka māksla, kurā nav izteikta nekāda doma, nav vajadzīga, bet ja es šajā gadījumā atbildētu "agree", tas tiktu iztulkots, ka esmu pret abstrakto mākslu vispār, kas tā nav - es vienkārši uzskatu, ka arī abstraktajā māksla ir domas un idejas.

Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:50 pm
[info]gorgona

kur jūs visi šito raujat? visiem ir bildītes, linka nav nevienam. vai arī visi kopīpeisto vienu un to pašu bildi, bet čaklākie piefotožopē citādāu atbildi?

Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:53 pm
[info]pzrk

Njā, automātiski links neparādās :)
Te būs: http://www.politicalcompass.org/

Mon, Oct. 22nd, 2012, 12:53 pm
[info]gorgona

o, eju klikšķināt

Mon, Oct. 22nd, 2012, 02:08 pm
[info]pikaso

kaut kādu Gandiji mēs.