Tue, Apr. 9th, 2013, 10:12 pm
zupa

Mega garšīga zupa sanāca! Mērķis bija tēmēt uz pusaudža gados manis iecienītu gurķu zupu, vismaz skābuma ziņā, pielietojot šobrīd pieejamās sastāvdaļas un slinkuma pakāpi.

Vēders tātad pilns, varēšu tagad kapāt pa nakti, rediģēt sazin no kurienes uzradušos slikto tulkojumu par ļoti jauku tēmu un pie reizes apdomāt no sazin kurienes saradušos karjeras piedāvājumus.

Viens no piedāvājumiem deva mājienu sazināties ar drošības iestādēm un noskaidrot, kas nepieciešams, lai iegūtu pieeju klasificētai informācijai. Ārprāts!

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:12 pm
[info]klusais_okeans

svaigo gurķu?

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:13 pm
[info]pzrk

Skābētu gurķu.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:19 pm
[info]klusais_okeans

a-hā!

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:27 pm
[info]sw

Ja tas ir NL kantoris, man arī tas pats atmājās.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:28 pm
[info]pzrk

Droši vien tas pats, tieši domāju iet pie Tevis aprunāties, vai tā ņemtne ir to vērta.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:33 pm
[info]negaisiic

Kas jums tur par tādu kantori?
Man te arī draudziņš sāka interesēties par Vīrieša zināšanām drošības piekļuves jautājumos (viņam visādas sakrājušās), būs vien tas pats laikam :)

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:35 pm
[info]sw

:) nu, es jau sazinājos ar mūsu nacionālo iestādi. varu fwd Tev viņu atbildi, ja piespēlēsi @ adresi. cik sapratu no sarunas ar kantora projvadi, kantorim mūs vajag jau nākamā mēneša beigās, bet iestādes pielaides formēšanā parasti tik ļoti nesteidzas, tas varot aizņemt vairākus mēnešus, tāpēc šoreiz viņai vajag eksemplārus jau ar gatavu pielaidi.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:42 pm
[info]pzrk

Pārsūti uz pzrk.loves.spam@gmail.com, bet nojaušu, ka nekā daudz jauna tur varētu arī nebūt — es arī šodien jau paguvu aizrakstīt tai Latvijas iestādei un viņi man fiksi atbildēja ar standartfrāzēm un likumu nosaukumiem. Es domāju gan, ka viņi nesteigsies ar pielaides piešķiršanu. Palasīju to anketu, kas individuāli jāaizpilda — ja viņi to visu prasīto vēl arī gribēs pārbaudīt un apstiprināt, tad tur tiešām daudz laika aizies.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:47 pm
[info]sw

ā, tad Tev tas meils nenoderēs, esi aizracies vēl tālāk, es par tādas anketas esamību vēl neko nezinu :) jebkurā gadījumā domāju, ka tādu pielaidi ilgtermiņā būtu vērts noformēt, bet vai konkrētais kantoris iesprings, lai tamdēļ sniegtu iekšā pieprasījumu savas valsts iestādēm, nezinu :/ domāju, ka viņi drīzāk meklē jau gatavus variantus, un tādiem gataviem variantiem noteikti kaut kur ir jābūt... ja vien pēc 2004. visi nav salīduši ES iestāžu štatos.

Tue, Apr. 9th, 2013, 11:02 pm
[info]pzrk

Viņi man vienkārši bija iekopējuši likuma nosaukumu un panta numuru, un tur tā anketa bija pieminēta - turpat likuma pielikumā viss arī bija iekļauts.

Wed, Apr. 10th, 2013, 08:25 am
[info]viipsna

NATO pielaide vai vietējā?

Wed, Apr. 10th, 2013, 08:42 am
[info]viipsna

cik es atceros no tālās pagātnes, kad man bija pielaides, ar NATO pielaidi bija baigi ilgi.. ar vietējo - jā, ātrāk, bet viņi parasti nesteidzas, tā iestāde mīl savu darbu un pēc anketas saņemšanas visu izpēta, labprāt vēl paklausās telefonu kādu laiku, uzaicina uz pārrunām (ļoti bieži, man gan šis prieks izpalika).

Wed, Apr. 10th, 2013, 09:19 am
[info]pzrk

Nīderlandieši bija e-pastā iekopējuši latviešu valodas vārdu "konfidenciāli", un attiecīgi no vietējās iestādes e-pastā norādītajā likuma pantā atrastās norādes uz garumplašo anketu, kur cita starpā bija paredzēts norādīt informāciju par visiem cilvēkiem, kuri rezidē ne-NATO valstīs un ar kuriem ir regulārs kontakts (es jau pašausminājos, kad tad nāktos norādīt visus Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas tulkus), nojaušu, ka šis būtu tas ilgākais variants.

Wed, Apr. 10th, 2013, 11:02 am
[info]pzrk

Agdievs, "pašausminājos, kad". Laikam vajadzēja gulēt pa nakti.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:42 pm
(Anonymous)

Recepti studija, ludzu! Siekalas mute saskreja un veders ruc, cik loti sagribejas skabeto gurku zupu.

Tue, Apr. 9th, 2013, 10:51 pm
[info]pzrk

Šī ir slinkā vecpuišu stila recepte.
Ņemam Salvest rūpnieciski ražoto burku ar Rassolnik. Uzvārām ūdeni, kādu brīdi pavārām to ar iekšā sabērtām piecām saujām grūbu, liekām klāt visu burkas saturu. Kamēr viss turpina vārīties, ņemam divus skābētos gurķus — var no vecmāmiņas, var no Salvest. Šamiem ir arī pienācīgi labi skābie gurķi (vai es jau teicu, ka dzīvoju netālu no Salvest rūpnīcas?) Sagriežam gurķus mazos gabaliņos un saberam iekšā. Biš vēl pavārām, tad liekam vāku virsū, lai ievelkas. Pasniedz bļodiņā ar krējumu. :)
Divi gurķi uz pārējās burciņas proporcijām sanāca ok.

Tue, Apr. 9th, 2013, 11:53 pm
[info]rasbainieks

reku vēl viena recepte:
http://klab.lv/users/rasbainieks/100209.html

Tue, Apr. 9th, 2013, 11:55 pm
[info]pzrk

Oh wow, lieliska atsauce :D

Tue, Apr. 9th, 2013, 11:57 pm
(Anonymous)

Milu Jus abus! Uzminiet nu, kurs anonimais vuarists sovakar varis un edis zupinu lidz biksupoga spragst lauka un ritasvarka josta spiez? ;) Paldies!

Tue, Apr. 9th, 2013, 11:59 pm
[info]pzrk

Lai labi garšo :)